Foto: pixabay
Amusement

Dubbelconcert Hoogeveense Harmonie met AMDG

Hoogeveen-Op 4 februari a.s. zal orkestvereniging Hoogeveense Harmonie zich weer laten horen in Hoogeveen.

Dan wordt er een dubbelconcert georganiseerd in samenwerking met het fanfareorkest van AMDG uit Beilen. Na het succesvolle Grand Gala Classique van november vorig jaar in Theater de Tamboer staat er nu een Dubbelconcert geprogrammeerd.

Try-out
Voor de Hoogeveense Harmonie wordt dit concert gebruikt om de muziekstukken te spelen die uitgevoerd zullen gaan worden op het landelijk muziekconcours van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) in de Hanzehof in Zutphen op 11 maart dit jaar.

Dirigent Berjan Morsink heeft een mooi en uitdagend programma samengesteld. De Hoogeveense Harmonie brengt  ten gehore:  Banks of Doon van Luc Vertommen wat in de akoestiek van de kerk ongetwijfeld mooi tot zijn recht zal gaan komen. Het grote en bijzondere orkestwerk The Curse of the Mermaid van Thomas Doss vertelt het verhaal van een hebzuchtige en rijke visser die elke mogelijke manier geld wil verdienen. Als zijn bedrijf failliet gaat geeft hij de zeemeerminnen de schuld. Op een dag doodt de visser een zeemeermin die hem betovert voordat ze in het water verdwijnt. De fluitsolisten Rianne Kroesen en Saskia Streutker zullen begeleid door het harmonieorkest in Celtic Flutes van Kurt Gable. Het concoursprogramma zal afgesloten worden met het een werk van Haydn Wood: Mannin Veen gebaseerd op 4 volksliedjes van het eiland Man. Een prachtig concertwerk waarbij zowel de houtblazers als de koperblazers volledig aan hun trekken komen. De 55 musici van het Hoogeveense orkest hebben hierna nog 4 weken de tijd om de puntjes op de i te zetten om de 4 juryleden te overtuigen.

AMDG Beilen
Het gastorkest bij dit Dubbelconcert is de fanfare van christelijke muziekvereniging AMDG uit Beilen. AMDG kan zich, net als de Hoogeveense Harmonie, rekenen tot de betere orkesten in onze provincie. AMDG is een grote vereniging met  majorette-, malletband- en orkest afdelingen.

Het muzikale programma wat gebracht zal worden door de A fanfare onder leiding dirigent Siemen Hoekstra is zeer gevarieerd. Zo zal o.a. worden uitgevoerd Capriccio for Brass van Robert Vos. Schertsend, geestig, ritmisch, virtuoos maar nooit oppervlakkig van karakter. De trombonesectie van AMDG zal met begeleiding van het orkest het werk The Attack of the killer Trombones van Alan Fernie uitvoeren, maar ook het bekende Children of Sanchez van jazzartiest Chuck Maggione met trompet- en saxofoonsolist zal gespeeld worden.

Zeer gevarieerd
Beide orkesten hebben een mooi maar zeker ook heel gevarieerd programma wat het publiek zal aanspreken. Kaarten voor dit Dubbelconcert wat om 20.00 uur begint kunnen gekocht worden aan de kerkzaal van de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: