Algemeen

Laat je hart spreken Valentijnsdiner voor Stichting Hartekind

Hoogeeen-Lionsclub Hoogeveen D’Rante organiseert op dinsdag 14 februari voor de derde keer een valentijnsdiner en steunt daarmee wederom Stichting Hartekind. Dit jaar wordt het in samenwerking met Bijzonder Brasserie van Eigen Deeg georganiseerd. De brasserie heeft een keuzemenu samengesteld en de Lions zorgen voor de extra’s, zoals het vervoer en – voor de mensen die dat willen – hulp bij het verrassen van ‘de Valentijn’ met mooie woorden, een liefdesverklaring, aanzoek of herbevestiging van de trouwbelofte. Met de valentijnsactie willen de Lions mensen een onbezorgde avond geven en tegelijkertijd iets betekenen voor het goede doel.

Vanuit de Lionsclub zijn Marloes van der Wielen en Anja van Dalen de kartrekkers. Marloes is in het dagelijks leven cardioloog en Anja is trouwambtenaar. Valentijnsdag is wat hen betreft een uitgelezen moment voor een mooie actie voor een het goede doel.

Dag van de liefde
Marloes: “Als cardioloog draag ik de stichting Hartekind een warm hart toe. Elke dag worden er nog kinderen geboren met een hartafwijking. Overleven, maar vooral ook een leven leiden zoals kinderen dat graag doen, is voor deze kinderen niet weggelegd. Hoe mooi is het om op de dag van de liefde te kunnen bijdragen aan verder onderzoek om deze kinderen te kunnen helpen.”
Anja is in haar werk ook bezig met het hart, maar dan in de figuurlijke betekenis. “In mijn werk is het mijn taak om bruidsparen te verrassen met een mooie, persoonlijke ceremonie. Een groot deel daarvan is het verwoorden van gedachten en gevoelens. Valentijnsdag is een mooie dag om het hart te laten spreken.”

Mensen in de watten leggen
De Lions en de mensen van ‘Van Eigen Deeg’ leggen de gasten in de watten op de gezellige, romantische avond. Het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van luxe vervoer binnen gemeente Hoogeveen. De trouwambtenaar biedt hulp aan als mensen iets bijzonders willen doen, zoals het opstellen van een woord van waardering, een liefdesverklaring, het voorbereiden van een aanzoek of de uitvoering van een herbevestiging van de trouwbelofte. “Uiteraard willen we niemand iets verplichten. Het mag, maar het hoeft niet. Gewoon romantisch of gezellig dineren kan natuurlijk ook. Natuurlijk mag je met dit diner ook iemand anders verrassen dan je partner. Denk aan vrienden, collega’s, buren of iemand die een hart onder de riem verdient. Dus met meer mensen komen dineren kan ook. En niet te vergeten: deze avond is voor alle leeftijden”, licht Anja toe.

Met liefde verzorgd
De kosten voor de avond zijn als volgt:
Diner: € 40,- per persoon, inclusief welkomstdrankje
Vervoer: € 15,- per adres heen en terug binnen gemeente Hoogeveen
Hulp bij de voorbereiding extra verrassing is gratis
Betaling voor diner en vervoer is vooraf, drankjes op de avond zelf.

Voor Stichting Hartekind
De Lions steunen met de valentijnsactie stichting Hartekind die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Hoewel de behandelmogelijkheden de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen, is er nog steeds onderzoek nodig om bijvoorbeeld complicaties en ontwikkelingsproblemen beter te leren begrijpen, behandelen en voorkomen.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website: lionsdrante.nl of e-mail: hoogeveendrante@lions.nl.

Geef een reactie