Amusement

Programmering De Tamboer 23 t/m 29 januari 2023

De Tamboer opent haar deuren wagenwijd tijdens het Nationaal Theaterweekend op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari. Met verrassende voorstellingen, een exclusief kijkje achter de schermen, leuke activiteiten en een exclusieve previewavond belooft het theater een gezellig weekend voor jong en oud.

 Paul de Leeuw | 60? We zien wel… | Nationaal Theaterweekend

Vrijdag 27 januari | 20.00 uur | muziek

Deze 60 jaar jonge god met artrose blikt terug op zijn leven. Paul zingt oude liedjes. Na vele jaren hebben sommige daarvan misschien wel een hele andere betekenis dan voorheen. En je hoort liedjes die hij nog nooit eerder in het theater zong. In deze nieuwe show mijmert Paul over zijn eerste, grote en ware liefde en maakt hij ouderwets lol met het publiek. Een avond vol snelle improvisaties, plat vermaak en oprechte ontroering. Paul is volledig zichzelf in het theater en volgens velen op zijn best.

Tickets en info: www.detamboer.nl

 

 Harm en Roelof | As de haan krèèìt op de mesbult | Nationaal Theaterweekend

Vrijdag 27 januari | 20.00 uur | muziek

Het zijn roerige tijden op het platteland. De stikstofcrisis brengt veel zorgen en polarisatie teweeg. Hoe gaan we daar mee om? Valt er nog wel wat te lachen? Met een nuchtere- relativerende kijk op de zaken proberen Harm en Roelof op geheel eigen wijze vat op de dingen te krijgen. Ook niet-Drentstaligen komen aan hun trekken, zeker als de inmiddels bekende “secretaris van de ijsvereniging” zijn jaarverslag houdt. Niemand die dat zo doet als hij.

En omdat hun 35-jarig jubileum door de coronaperikelen niet gevierd kon worden, gaan Harm en Roelof dat dit jaar met een aantal oude bekenden alsnog doen. Ontroering, originaliteit, muzikaliteit en humor zijn de belangrijkste ingrediënten tijdens de voorstelling van deze twee ervaren Drentstalige troubadours.

Meer info: www.detamboer.nl

 

Open Dag | Nationaal Theaterweekend

Zaterdag 28 januari | 13.00 uur | Gratis entree

De Tamboer opent haar deuren wagenwijd voor de gratis Open Dag tijdens het Nationaal Theaterweekend. In de foyer is de hele middag van alles te beleven voor jong en oud. Kinderen kunnen lekker kleuren, luisteren naar verhalen, zich laten schminken, spelen met de zandtafel of hun kinderheld Kikker en misschien zelfs de cast van jeugdmusical Robin Hood ontmoeten. Wie altijd al een poster van zijn favoriete artiest aan de wand wil ophangen, kan terecht op de postermarkt. Op is op.

Interactieve kunstexpositie en performances

Vincent van Gogh bracht 140 jaar geleden drie maanden tijd door in Drenthe en dat wordt gevierd met een interactieve kunstexpositie tijdens de Open Dag. Dat betekent niet alleen genieten van kunstwerken, maar ook kunstenaars ontmoeten en met hen in gesprek gaan over hun werk. Daarnaast zijn er live performances: Blauw om 13.30 en 14.30 uur en Dwaal om 15.30 en 16.30 uur.

Linda Westera zingt en vertelt in Blauw over haar leven als beeldend kunstenaar en muzikant. Haar twee werelden zijn vervlochten. Begeleid door vier muzikanten, ontrafelt ze op speelse wijze het grillige scheppingsproces van een beeldend kunstenaar/muzikant. Een inspirerende ode aan het spel.

Beeldend kunstenaar Daniëlle Davidson en accordeonist Hans van der Maas brengen fysieke verf, klanken en moderne technieken samen in Dwaal. Elke performance is uniek. Een samenspel van ritme, beeld en geluid, rondom onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft. Welke routes neem je in het leven? Neem je afstand of zoom je in? Iedere voorstelling is een nieuw gesprek.

Altijd al eens een kijkje achter de schermen van een theater willen nemen? Om 13.30 en 15.30 uur starten er rondleidingen door het theater. Luister naar de verhalen over de geschiedenis van het theater en ontdek waar artiesten zich klaarmaken voor een show.

Meer info: www.detamboer.nl

  

Robin Hood de Musical (8+) | Nationaal Theaterweekend

Zaterdag 28 januari | 19.30 uur | kids

De makers van Alice in wonderland, Kruistocht in Spijkerbroek, Peter Pan en Koning van Katoren zijn terug in Hoogeveen. Het Nationaal Jeugd Musical Theater presenteert een nieuwe familiemusical, over de legendarische volksheld Robin Hood.

Marian keert na de dood van haar vader de koning, terug naar het kasteel van Nottingham. Ze schrikt van de meedogenloze sheriff, die met harde hand over stad en land regeert. De rijken worden steeds rijker, terwijl de armen steeds armer worden. Machteloos ziet Marian toe hoe het volk honger lijdt, hoe onschuldige mensen worden bestraft voor onbenullige vergrijpen.

Dan verschijnt er een gekapte held. Gewapend met pijl en boog bevrijdt hij op spectaculaire wijze een groep jonge veroordeelden. Robin Hood sluit zich aan bij de vogelvrijverklaarden die zich verschuilen in de bossen van Sherwood. Tot grote woede van de sheriff, steelt de groep van de rijken, om de buit onder de armen te verdelen. Wie schuilt er toch onder de kap van Robin Hood? Zal het hem lukken om meer gelijkheid af te dwingen?

Meer info: www.detamboer.nl

 

 Previewavond voorjaar 2023| Nationaal Theaterweekend

Zaterdag 28 januari | 20.00 uur | preview

Nieuwsgierig naar de tweede helft van het theaterseizoen? Er staan prachtige voorstellingen op het Tamboerprogramma in het voorjaar. Tijdens de previewavond krijgen bezoekers alvast een veelzijdig voorproefje voorgeschoteld. Cabaretier Pieter Jouke presenteert dit culturele menu vol optredens van artiesten die binnenkort nog eens naar Hoogeveen afreizen voor een avondvullende show. Een feestelijke avond met leuke verrassingen.

Meer info: www.detamboer.nl

 

 Peuterfestijn (2+) met Peppa Pig, Woezel & Pip e.a.| Nationaal Theaterweekend

Zondag 29 januari | 11.30 uur | kids

Jonge theaterbezoekers ontmoeten hun grote, vriendelijke kinderhelden tijdens dit gezellige Peuterfestijn. Want van oog in oog staan met je favoriete tv-held, droomt toch ieder kind? Tijdens deze unieke theaterbelevenis voor peuters en hun (groot)ouders worden dromen werkelijkheid.

Peuters zetten hun eerste stapjes in het theater op deze vrolijke middag vol minishows en meet & greets. Dat wordt gezellig zingen en dansen tijdens de minishows van Peppa Pig en Woezel & Pip. En samen met Fien & Teun de leukste sprookjesidolen ontmoeten tijdens de meet & greet. Een heerlijke belevenis voor jong en stiekem ook gewoon voor oud.

Meer info: www.detamboer.nl

 

Geef een reactie