Algemeen

Buschauffeurs, machinisten en conducteurs in het streekvervoer leggen landelijk donderdag en vrijdag het werk neer

Na een hele dag overleg tussen vakbonden en de werkgevers is het overleg door de vakbonden gestopt. De vakbonden komen er niet uit met de werkgevers. Het loonbod en de maatregelen om de werkdruk structureel aan te pakken waren onvoldoende. 

Gevolg is dat de aangekondigde staking in het streekvervoer van donderdag 19 en vrijdag 20 januari doorgaan.

Vakbond FNV heeft een tweedaagse landelijke staking aangekondigd in het streekvervoer op donderdag 19 en vrijdag 20 januari. Q-Buzz adviseert  je om op deze dagen ander vervoer te zoeken of je reis uit te stellen.

Door de staking rijden er in Groningen en Drenthe minder bussen. Ook kan het voorkomen dat op jouw lijn een ander typ bus rijdt, dan je gewend bent.

Pas op het laatste moment wordt duidelijk welke ritten uitvallen door de staking. Q-Buzz weten namelijk van tevoren niet wie staakt en wie werkt. We doen ons best om de reisinformatie actueel te houden, maar de reisplanner zal deze dagen helaas minder betrouwbaar zijn. Plan je reis kort voor vertrek en vertrek ruim op tijd. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan adviseren we je tijdens de stakingsdag voor alternatief vervoer te kiezen.

Vergoeding abonnementen

Bij een staking die langer dan 24 uur duurt hebben klanten met een abonnement recht op een vergoeding. Lees hier hoe je de vergoeding kunt aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen