Hoogeveen zaterdag verrast tegen Germanicus

HOOGEVEEN – Derdeklasser Hoogeveen zaterdag is verrassend als derde geëindigd tijdens de AH Offerein Bokaal. Nadat eerder tweedeklasser Dedemsvaart al werd verslagen en men lang standhield tegen HZVV won het ook van Germanicus met 4-3. De Coevordenaren eindigden door dit resultaat als vierde.

Beide ploegen konden voor aanvang terugkijken op een goede prestatie tijdens de halve finale. Ze verloren beiden dan wel van respectievelijk HZVV en Hoogeveen zondag, maar boden zeker in de eerste helft goed tegenstand. Germanicus trok die lijn tegen Hoogeveen zaterdag niet door. Met name de eerste helft was teleurstellend. Hoogeveen-trainer Edward Sabandar miste een groot aantal spelers en moest ondanks een brede selectie zelfs een beroep doen op spelers uit het tweede elftal die nog niet hadden getraind. Thomas Takens, Twam Reinders en Mitchel Strijker, allen overgekomen uit de eigen jeugd, maakten hun debuut in de basis en deden dat zeker niet onverdienstelijk.

VOORTVAREND
De wedstrijd begon overigens later omdat de scheidsrechter verstek liet gaan. Uiteindelijk werd Marcel Kuik bereid gevonden te fluiten en duurde de wedstrijd twee keer 40 minuten. Hoogeveen begon zeer voortvarend en opende al na twee minuten de score via Jesse de Haas. Dat was lange tijd ook het enige hoogtepunt. Voor het publiek viel er dan ook nauwelijks iets te genieten. Het tweede hoogtepunt vlak voor rust was meteen weer een doelpunt van Hoogeveen. Twan Reinders kon alleen op doelman Weerink afgaan. In eerste instantie raakte hij de paal, maar in de herkansing was het wel raak.
Germanicus-trainer Eric Prins zal ongetwijfeld zijn onvrede hebben geuit in de rust. In de tweede helft verscheen er dan ook een ander Germanicus in het veld dat al snel de spanning terugbracht. Kain Hoogeveen had een goede actie in huis, behield het overzicht en vond de scorende Marco Cremer.

SCORINGSDRIFT
Bij Hoogeveen was topschutter Roy Strijker in de ploeg gekomen. De spits was ziek geweest en startte op de bank. Het had geen invloed op zijn scoringsdrift want vijf minuten na de aansluitingstreffer van Germanicus bracht Strijker de marge weer op twee.
Een kwartier voor tijd was het opnieuw Marco Cremer die een fraaie aanval opgezet door Stan Ypenburg en Jordy Beeksma afrondde. Vijf minuten voor tijd scoorde Cremer zelfs een zuivere hattrick en zorgde hij zelfs voor de gelijkmaker.
Het slotakkoord kwam echter opnieuw op naam van Roy Strijker. Stefan Amsink omzeilde de buitenspelval, waarna hij niet zelfzuchtig was en Strijker liet scoren.
Volgende week speelt Hoogeveen zaterdag de eerste bekerwedstrijd. Thuis is Tiendeveen dan de tegenstander. Germanicus treft Klazienaveen. Een bijzonder duel omdat beide ploegen getraind worden door Eric Prins.

Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman – Foto’s: Janet van der Weij