Sport

Geslaagde eerste editie van de Bentinckspark obstacle run

Ondanks regen en wind vond de nieuwe opzet van de Bentinckspark Run & Obstacle Run plaats. Deze nieuwe opzet met nieuwe sponsor Jan Bols was gelijk een groot succes voor de organiserende verenigingen HAC’63 en VV Hoogeveen.

Het was mooi om te zien dat er veel jeugd aan de start verscheen. De kinderen t/m 12 jaar en de G-atleten liepen ’s morgens een wedstrijd op de atletiekbaan. Bij de G-atleten was het een mooie strijd tussen maar liefst 6 HAC’63 atleten, waarbij Jorian Seubers er overtuigend met de winst van door ging. Bij de jongste atleten (400 meter) kwam Tim Kikkert als eerste over de streep. Op de 800 meter was Stijn Bogerman de snelste, maar was er een mooie onderlinge strijd om plek twee. De 1000 meter werd uiteindelijk gewonnen door Nick Steenbergen. Er zaten aantal lopers vlak achter hem, waaronder het snelste meisje Liv Corba.

Blubberige omstandigheden deren niemand

‘s Middags was er een uitdagende Obstacle Run van 5 kilometer op en rondom de voetbalvelden en de atletiekbaan. Er moesten maar liefst drieëntwintig obstakels overwonnen worden, maar de run was goed te doen voor jong en oud. De organisatie had handig gebruik gemaakt van bestaande elementen op de atletiekbaan van HAC´63 zoals trappetjes, de steeple waterbak en de ver-springmat. Daarnaast moesten de deelnemers een heuse monkeybar trotseren, over containers klimmen, slootje springen en tijgeren onder een net door. De regen onderweg maakte het extra zwaar, maar vooral lekker blubberig. Dat kon de deelnemers niet deren. Iedereen kwam laaiend enthousiast over de finish. Ook bij de obstakels werd flink wat afgelachen, regelmatig belandde iemand in de koude waterbak of in de sloot. Na de wedstrijd konden de deelnemers zich opwarmen in de kantine van VV Hoogeveen met een heerlijke kop snert. foto: Elisabeth Helder-Keijer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: