Sport

Bakker/ten Kate Hoogeveens kampioen driebanden voor koppels

Biljartvereniging De Poedel organiseerde voor de 22e keer het open Hoogeveens driebanden kampioenschap voor koppels. Liefst 51 koppels van uiteenlopend niveau hadden zich hiervoor ingeschreven, alle deelnemende koppels speelden twee voorronde wedstrijden.

De twaalf hoogst geplaatsen van de voorronden kwalificeerden zich voor de finaledag op zondag 15 januari. Tijdens de voorronden speelde het koppel Jerry Blom/H. Kikkert het hoogste percentage van 135,7%,  ruim voor het debuterende koppel Gerrie Okken/Dennis de Jonge met een score  van 125%, als derde in de voorronden eindigde het koppel Guido ten Cate/Harry Kreeft met 122,7%. Verrassingen vielen er in de voorronden ook genoeg te noteren, het kampioenskoppel van 2020, Arnold Benjamins/Eppie van der Weide, speelden nu zeer een teleurstellend toernooi, maar ook andere koppels die regelmatig op een finaledag te bewonderen zijn geweest legden dit jaar tijdig het loodje, zoals bijvoorbeeld de koppels Mans Tuin/Koert ten Kate en Jan Kreeft/Michel Kats.

 

Op zondag 15 januari streden vervolgens 12 finalisten om de fel begeerde titel. Zoals óók in het verleden regelmatig al het geval was, het koppel met de hoogste score in de voorronden konden óók in 2023 geen potten breken, voor het koppel Blom/Kikkert was het kaarsje tijdig uit. Het Dedemsvaartse koppel Gerrie Okken/Dennis de Jonge (2e in de voorronden) streden daarentegen lang mee om de prijzen.

 

Uiteindelijk wist het koppel Hans Bakker/Jan te Kate na een spannende en lange dag biljarten de titel te veroveren. In de finale versloeg dit koppel het verrassend sterk presterende vader-zoon koppel Roel en Bert Swierts. Bakker en ten Kate konden de felicitaties van de toeschouwers en overige deelnemers in ontvangst nemen, zij zijn de koppelkampioen van het jaar 2023. De verliezend finalisten waren ook uitermate tevreden, dit ondanks het verlies in de finale. Ze waren zeer content met het veroverde zilver.

Op de derde plaats eindigde het koppel Dennis en Angelo de Weerd, zij wonnen de troostfinale van Gerrie Okken/Dennis de Jonge.

Appie Hilberts was de speler met de hoogste serie van het hele toernooi, namelijk een serie van 10, een topprestatie van de speler van HBC.

De organisatie kan óók in 2023 weer met volle tevredenheid terugkijken op dit kampioenschap voor koppels.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: