Algemeen

Afvaldumpingen in natuur en openbare ruimte gaan gewoon door

Hollandscheveld – Het jaar is nog maar jong, maar nu al zijn op de Schoonhovenweg in Hollandscheveld twee afvaldumpingen ontdekt in 2023.

Vorig jaar zijn  aan de Schoonhoveweg al een aantal dumpingen geweest, maar ook in 2023 is het alweer raak. Soms nemen de illegale afvaldumpers al niet eens meer de moeite om een bospad in te rijden en storten hun afval gewoon langs de weg. Hier betreft het zand en puin. Verderop in het bos zijn het afgedankte meubelstukken die geloosd zijn.

Omwonenden snappen niet waarom deze asocialen het afval bij hun dumpen en niet naar de milieustraat brengen of gewoon in eigen tuin storten. Ook van dit afval is een melding gedaan en zal door gemeente worden opgeruimd. De eindrekening van deze opruimkosten zullen uiteindelijk bij de burgers terecht komen .

Mileustraat Hoogeveen

Bijna al uw afval kunt u gescheiden inleveren bij de milieustraat in Hoogeveen. In sommige gevallen moet u hiervoor betalen. De milieustraat is alleen bedoeld voor afval van inwoners van gemeente Hoogeveen. Bedrijfsafval wordt niet geaccepteerd.

Adres en openingstijden

De milieustraat aan De Vos van Steenwijklaan 75a in Hoogeveen is open op de volgende dagen:

  • dinsdag t/m vrijdag: 8.30 – 16.30 uur
  • zaterdag: 8.00 – 13.30 uur

Milieupas

Om afval te brengen bij de milieustraat hebt u een milieupas nodig. De milieupas is dezelfde pas waarmee u de ondergrondse container opent. Met deze pas registreert u uw stortingen. Als u naar de milieustraat gaat moet u uw identiteitsbewijs meenemen. Lees meer over de milieupas.

De milieustraat van Area is opgesplitst in een betaald en een gratis gedeelte. Afval brengen kan alleen op vertoon van uw milieupas. De hoeveelheid aangeboden afval wordt geregistreerd op de milieupas waarmee u zich aanmeld. Let er daarbij op dat afval enkel op één pas kan worden aangeboden.

Op het betaalde gedeelte van de Milieustraat brengt u de volgende afvalsoorten:

  • Tot 450 kg is het inleveren van grof huishoudelijk afval, puin of schone grond gratis. Daarboven betaalt u €18,00 per 100 kg.
  • Tot 1.000 kg is het inleveren van (organisch) tuinafval (geen grond/plaggen) gratis. Daarboven betaalt u €4,80 per 100 kg.

Alle andere afvalsoorten kunt u gratis inleveren. Voor sommige soorten geldt een beperking in de hoeveelheid. Meer hierover leest u in het Afval ABC Hoogeveen.

Meer informatie

Kijk op de website van Area voor meer informatie over de milieustraat en de tarieven voor het wegbrengen van uw afval.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen