Algemeen

Eerste gediplomeerde beveiliger niveau 3

Hoogeveen – Femke Berg heeft als eerste student bij het Alfa-college in Hoogeveen het diploma in ontvangst genomen voor de nieuwe opleiding Beveiliger 3. Deze opleiding wordt sinds dit schooljaar aangeboden. Met het diploma kan Femke aan de slag als Beveiliger 3, wat inhoudt dat ze naast beveiligingswerk ook een team mag aansturen. Rolf Janssen, docent bij het Alfa-college, is erg blij dat deze opleiding nu aangeboden wordt op het Alfa-college: “Nu is er een passende opleiding voor studenten die meer de diepte in willen gaan na de niveau 2 opleiding Beveiliger.”

Eén opleiding, twee diploma’s

Het unieke aan deze opleiding is dat je twee diploma’s in één keer kunt halen: Beveiliger 2 én Beveiliger 3. Als Beveiliger 3 ben je verantwoordelijk voor de beveiliging van een gebouw, terrein of transport. Je stuurt hierbij een team aan en zorgt ervoor dat je collega’s hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren, maar je doet zelf ook beveiligingswerk. Je bent dus eigenlijk een soort meewerkend voorman. Femke heeft eerst niveau 2 gedaan en is daarna verder gegaan met niveau 3, die ze daardoor versneld kon halen: “Wat ik leuk vond aan de opleiding is dat we dieper op de stof ingingen dan bij niveau 2, dus dat de kennis van je vak echt groter wordt. Je leert hoe je in verschillende situaties steeds weer anders moet handelen,” aldus Femke.

Docent Rolf Janssen vertelt enthousiast: “Voordat deze opleiding bestond stroomden studenten die verder wilden leren na niveau 2 door naar de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid niveau 3. Dit is een geschikte opleiding als je bijvoorbeeld bij de douane aan de slag wilt of als parkeerwachter, maar als je als beveiliger ingezet wilt worden door de overheid of door particuliere bedrijven is de opleiding Beveiliger 3 veel passender. We zijn dus erg blij dat we dit nu aan kunnen bieden op het Alfa-college.’

Geen afscheid van het Alfa-college

Femke is na haar stage direct aan het werk gegaan bij Trigion beveiliging, en wordt van daaruit ingezet als beveiliger op het Alfa-college. Op die manier hoeft ze nog geen afscheid te nemen van het Alfa-college en dat is fijn, want ze vindt het erg leuk om op het Alfa-college stagiaires te begeleiden en haar kennis over te brengen. Wie weet zit ze over een paar jaar op de plek van haar coach Rolf!

Wil je meer weten over de opleiding Beveiliger 3? Kijk dan op de website voor meer informatie of neem contact op met Opleiding & Advies (0800-8100).

Over het Alfa-college

Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden we onze circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We stimuleren onze studenten en medewerkers om samen met onze regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving , een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij ons terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen