Sport

Hoogeveense dammers onderuit in Schiedam

Hoogeveen – Het eerste team van damclub HDC Hoogeveen heeft de competitie hervat met een nederlaag tegen de reserves van Van Stigt Thans uit Schiedam. De Hoogeveense dammers verloren met 13-7 in de achtste ronde van de ereklasse. Toch staat Hoogeveen nog op een veilige zevende plek.

Hoogeveen begon gehavend aan de start met 9 dammers en dan betekent dat HDC 2-0 achterstaat. Speler Maikel Palmans werd op de speeldag ziek. Het was voor Hoogeveen te laat om nog een invaller te regelen voor de lange uitwedstrijd naar Schiedam. Ook Michel Stempher was verre van fit, maar probeerde toch nog te spelen. Het waren geen prettige omstandigheden heden om VST 2 moeilijk te maken. VST 2 speelt namelijk met drie Afrikaanse topdammers en die worden ondersteund met ervaren dammers. HDC kreeg nauwelijks bordkansen, terwijl de tegenstander twee keer toesloegen.

Rick Hakvoort speelde afgelopen twee weken het Nederlands Kampioenschap in Wageningen. Daar deed hij het erg verdienstelijk met een 9e plek. Hij behaalde na 13 zware speelrondes 13 punten. Rust had Hakvoort niet, want hij moest weer aan de bak voor HDC. Hij speelde met een alles-of-niets-strategie tegen Waldo Aliar, ook een NK-finalist. Op het NK wist Hakvoort hem een pootje te lichten, maar dit keer was Aliar foutloos.

Als de teamleider van Hoogeveen, Michel Stempher, ook nog naar de afgrond wordt gebracht, wordt het een kansloze missie om er wedstrijdpunt uit te slepen. Stempher speelde tegen de Afrikaanse meester Thomy Lucien Mbongo. Mbongo voerde de druk op en controleerde het centrum. Het koste Stempher veel energie en rekenkracht om met een effectief verdedigingsplan te komen. In het late middenspel overzag Stempher een winnend offer van zijn tegenstander.

De overige partijen eindigden allemaal in remise. Voor Nicole de Vries was dat een knappe prestatie tegen Jeroen Kos die meer dan 250 ratingpunten meer heeft. Voor Martijn Vissers viel het tegen, want hij stond positioneel gewonnen tegen Ton Burgerhout.

Over twee weken komt het eerste team Schiedam en koploper van de ereklasse naar Hoogeveen.

Verslag: Zainal Palmans

Foto: Zainal Palmans

Op de foto: NK-finalist Rick Hakvoort

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen