Hoogeveen zondag winnaar AH Offerein Bokaal

HOOGEVEEN – Hoogeveen zondag heeft tijdens de zevende editie van de AH Offerein Bokaal de hegemonie van HZVV weten te doorbreken. Na vier zeges op rij van HZVV wonnen de blauwwitten na strafschoppen van de buurman. Na negentig minuten stond er een 0-0 eindstand op het scorebord. Qua doelpunten was er tijdens de drie andere wedstrijden op de finaleavond meer te beleven. Er werd maar liefst twintig keer gescoord.
Vorig jaar was het HZVV dat als hoofdklasser al veel verder was in de voorbereiding dan toenmalig eersteklasser Hoogeveen. Dat maakte destijds het verschil. Nu waren de rollen omgedraaid, maar de verschillen niet erg groot. Alleen de slotfase van de tweede helft was er enig verschil te zien in het voordeel van Hoogeveen.

HZVV na strafschoppen verslagen

Beide trainers waren na afloop zeer te spreken over de wedstrijd. De twee ploegen speelden dan ook op het scherpst van de snede. Van een oefenduel leek dan ook geen sprake. Na afloop waren de kruitdampen echter snel opgetrokken. Het feit dat beide trainers tevreden terugkeken, lag vooral in het feit dat men genoeg leerpunten had gezien. Punten die alleen maar naar voren komen als je onder weerstand voetbalt.
Voor de neutrale toeschouwer viel de wedstrijd misschien iets tegen; spanning was er wel. In de eerste helft was HZVV de betere ploeg en het meest dreigend. Het twee-spitsen experiment van Hoogeveen kwam dan ook nog niet echt uit de verf. In de tweede helft was de wedstrijd lang helemaal in evenwicht, maar was Hoogeveen in het laatste deel dichtbij de overwinning. Die kwam er uiteindelijk na de strafschoppenserie.
Doelpuntenfestijn
Derdeklasser Hoogeveen zaterdag was met een derde plaats misschien wel de grootste verrassing van het toernooi. Tegen de hoger aangeslagen tweedeklasser Germanicus werd er in een doelpuntrijkduel met 4-3 gewonnen, terwijl trainer Edward Sabandar een groot aantal spelers moest missen.
Dezelfde eindstand stond ook op het scorebord bij de wedstrijd om de 5e en 6e plaats. Tweedeklasser Dedemsvaart won dat duel van het een klasse lager spelende WKE’16.
Een andere tweedeklasser, SC Erica, eindigde als zevende. De ploeg van de nieuwe trainer Erwin Sikkes had weinig moeite met Ruinerwold. Het werd 6-0 voor de Ericanen.
Sportiefste ploeg
WKE’16 werd na afloop uitgeroepen tot ‘sportiefste ploeg’. Men ontvang hiervoor een dinerbon die werd aangeboden door restaurant De Muzikant. Thomas Reinders werd uitgeroepen tot ‘Beste speler van het toernooi’ en ontving een waardecheque van Combi Sport.