Hoogeveense zaalvoetballers in de prijzen bij Dutch Lions Cup

Donderdag 5 januari stond de tweede editie van de Dutch Lions cup op het programma. Een landelijk zaalvoetbal toernooi georganiseerd door jongerenwerkers uit Nederland. Vorig jaar was team Hoogeveen afgereisd naar Den Bosch en hebben de jongens een prachtige 2e plek behaald, een echte topprestatie. Dit jaar vond het toernooi plaats in Helmond, de winnaar van 2021, en waren er 17 teams die meededen waaronder steden als Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Venlo.

Met twee nieuwe spelers, één ziekig en onze topspeler geblesseerd lagen de verwachtingen dit jaar niet super hoog. De eerste wedstrijden waren nog wat wennen, maar langzaamaan raakten de jongens steeds beter op elkaar ingespeeld. Met uiteindelijk een tweede plek in de poule moesten wij helaas tegen de nummer 1 uit de sterkste poule Eindhoven. Hier zaten jongens in van jong PSV en een eredivisie zaalvoetbalspeler. Tot overmaat van ramp kon de Hoogeveense topspeler echt niet verder spelen. Na een prachtige strijd werd de wedstrijd uiteindelijk 1-1 en moesten we penalty’s schieten. Dit werd een prachtige en enigszins verhitte reeks, maar met de koelbloedige spelers en topkeeper kwam Hoogeveen tegen alle verwachtingen in als winnaar uit de strijd.

In de halve finale trof team Hoogeveen de winnaar van vorig jaar: Helmond. Na een matig begin en een snelle 3-0 achterstand kwam het team terug tot 3-2 en hing de 3-3 in de lucht. Helaas viel deze net niet en mistte Hoogeveen de finale. De strijd om de 3e plek werd daarna gewonnen. Naast deze prachtige prestatie kreeg team Hoogeveen de complimenten voor het leukste team van het toernooi. Veel inzet, hard maar fair voetbal en het meest gezellige team wat Hoogeveen weer mooi op de (voetbal)kaart heeft gezet. Foto: SWW