SVBO wint voor het eerst Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi + samenvatting van Hoogeveen TV

SVBO heeft voor het eerst in de geschiedenis het populaire Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi op haar naam geschreven. De ploeg, die de tussenronde nodig had om de finale te kunnen bereiken, versloeg in een spectaculaire finale zesvoudig winnaar Hoogeveen na strafschoppen. Hoogeveen gaf een 3-1 voorsprong uit handen, want SVBO kwam in de slotfase nog terug tot 3-3 en won de strafschoppenserie met 3-1. De ontlading bij de ploeg uit Emmen was na de winst enorm, terwijl Hoogeveen een grote teleurstelling moest verwerken.

Emmenaren verslaan titelverdediger Hoogeveen na strafschoppen

De finale werd zoals gebruikelijk in een bomvolle sporthal Angelslo in Emmen afgewerkt. De belangstelling was op een gegeven moment zo groot dat de deuren gesloten moesten worden en er helaas geen publiek meer toegelaten kon worden. De finale kenmerkte zich door veel gelijke spelen. Maar liefst acht van de elf wedstrijden eindigden in een remise. Vier duels moesten via strafschoppen beslist worden en dat gaf wel aan dat het verschil tussen de finalisten niet groot was. Daardoor waren de meeste wedstrijden spannend tot het einde, waardoor de toeschouwers in een sfeervolle ambiance konden genieten van aantrekkelijk zaalvoetbal. In totaal werden er 1455 doelpunten gemaakt, in de finale troffen de ploegen 34 keer doel. De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagde finaledag.
Poule A
De loting van de twee poules zorgde ervoor dat poule A uit SVBO, Noordscheschut en HZVV bestond. De eerste wedstrijd tussen Noordscheschut en SVBO eindigde in 0-0. Het tweede duel in poule A was de burenstrijd tussen HZVV en Noordscheschut. HZVV leek een vrij gemakkelijke wedstrijd tegemoet te gaan toen het na zes minuten al op een 2-0 voorsprong stond. Melvin Mol bracht zijn ploeg via twee kanonskogels na vrije trappen op 2-2. Tim Mulder leek HZVV zeven minuten voor tijd toch aan de winst te helpen via een fraaie treffer. Vijf minuten voor tijd was het opnieuw Melvin Mol, die een vrije bal steenhard binnen schoot en daardoor de eindstand op 3-3 bepaalde. In de hernieuwde strijd tussen HZVV en SVBO nam de Emmer ploeg revanche voor de nederlaag in de halve finale. Door een treffer van Emiel Seigers won SVBO met 1-0 en eindigde als eerste in poule A met Noordscheschut als tweede. HZVV was veroordeeld tot de strijd om de vijfde plaats.
De eindstand in poule A:
1. SVBO                     2-4
2. Noordscheschut      2-2
3. HZVV                    2-1
Poule B
In poule B speelden titelverdediger Hoogeveen, DZOH en Germanicus. De eerste wedstrijd tussen DZOH en Germanicus eindigde in 1-1. Joël Zweerink van DZOH opende de score en werd uiteindelijk topscorer van de finale met vijf doelpunten. Hoogeveen maakte haar aspiraties in haar eerste duel meer dan waard door een 3-1 zege op Germanicus. In het duel met DZOH had Hoogeveen het lastig. Na negen minuten leidde DZOH door twee keer Joël Zweerink met 2-1 en joeg Hoogeveen op de gelijkmaker. Die kwam pas drie minuten voor tijd via Jim Veltmaat, die drie keer scoorde in de finale. Het gelijke spel was voor beide teams  genoeg zich te plaatsen voor de kruisfinales. Germanicus werd derde en moest gaan voor de vijfde plaats.
Eindstand poule B:
1. Hoogeveen             2-4
2. DZOH                    2-2
3. Germanicus             2-1
De kruisfinales werden twee spectaculaire en uiterst spannende duels, die uiteindelijk via strafschoppen beslist moesten worden.
In de eerste kruisfinale tussen DZOH en SVBO leek SVBO na zeven minuten op rozen te zitten na treffers van Gerdes en Wessels. DZOH gaf zich niet gewonnen en sleepte er nog een gelijkspel uit door twee treffers van Joël Zweerink, die vijf van de zes doelpunten voor DZOH maakte. SVBO won de strafschoppenserie met 3-1 en bereikte de finale. DZOH moest gaan voor de derde plaats.
De tweede kruisfinale tussen Hoogeveen en Noordscheschut werd dus een herhaling van de laatste finale. Acht minuten voor tijd leek Noordscheschut via treffers van Danny Kiekebelt en Jos Kroezen op een 2-1 zege af te gaan. Hoogeveen bleef echter in de wedstrijd door een late gelijkmaker van Tom Heerkes. De strafschoppenserie won Hoogeveen met 3-1, waarbij Jim Veltmaat de beslissende binnen knalde. Daardoor stond Hoogeveen net als de vorige editie in de finale. Tegenstander was SVBO.
De wedstrijd om de vijfde en zesde plaats ging  tussen HZVV en Germanicus. Deze wedstrijd kende weinig kansen voor beide ploegen. HZVV had het meeste balbezit, maar kon geen gaatje vinden in de defensie van de Coevordenaren. Strafschoppen moesten weer de beslissing brengen. Bij 6-6 knalde HZVV-doelman Jari Hooijer op de lat, waarna zijn collega Vincent Beugelink Germanicus de vijfde plaats schonk door wel raak te schieten.
De wedstrijd om de derde en vierde plaats tussen Noordscheschut en DZOH kwam pas laat op gang. In de slotfase brachten Danny Kiekebelt en Jos Kroezen Noordscheschut op een 2-0 voorsprong. DZOH maakte het vlak voor tijd via Farid Boughaleb nog even spannend, maar het was net niet genoeg.
Finale
De finale tussen SVBO en Hoogeveen was een prachtige apotheose van de geslaagde 46ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Het scoreverloop was spectaculair en de finale kreeg in de slotfase voor velen een onverwachte wending. SVBO begon goed door een vroege treffer van Twan Berends, maar vier minuten later maakte Jim Veltmaat al gelijk. Hoogeveen was daarna iets meer in balbezit en kreeg ook de beste kansen, al had Ronald Gerdes na zeventien minuten een goede kans op 2-1, maar doelman Renzo Hemmes bracht redding. In de slotminuut kreeg Levon van Dijk van Hoogeveen nog twee goede kansen, maar raakte de lat en schoot over, zodat in de rust een 1-1 tussenstand op het scorebord stond.
Na rust kwam Hoogeveen beter uit de startblokken en nam via treffers van Justin Benjamins en Levon van Dijk een 3-1 voorsprong. De finale leek beslist en Hoogeveen leek op weg naar haar zevende titel. SVBO nam risico en liet doelman Lennon Ebeltjes als speler acteren, waardoor er kansen voor SVBO ontstonden. Acht minuten voor tijd bracht Dylan Wessels door een wereldgoal de spanning weer terug. Een hoge bal werd voor de voeten van Wessels gekopt, die zich geen moment bedacht en de bal kiezelhard in de touwen joeg. Nog geen twee minuten later stond het 3-3 door een doelpunt van Maurice Kampman. Hoogeveen wilde in de absolute slotfase nog de titel pakken en was daar dichtbij na een knappe aanval, waarbij Jim Veltmaat miste.
Strafschoppen
SVBO ging als morele winnaar naar de strafschoppenserie. De eerste strafschop van Maurice Kampman van SVBO zorgde voor veel commotie en leverde na afloop veel gespreksstof op. Hoogeveen-doelman Renzo Hemmes stopte de strafschop, maar de scheidsrechter liet de penalty overnemen, omdat hij te vroeg bewoog. De tweede poging van Kampman was wel raak: 0-1. Vervolgens miste Tom Heerkes, waarna SVBO door een treffer van Twan Berends een voorschot op de toernooiwinst nam door raak te schieten: 0-2. Menno Heerkes bracht de stand op 1-2, waarna de druk op SVBO-topscorer Ronald Gerdes kwam te liggen. Hij bleef rustig onder de druk en schoot zijn ploeg naar 3-1, waarna het feest in het geelzwarte kamp losbarstte.