Children playing soccer with yellow football indoors

Hoogeveen, Noordscheschut, HZVV, Germanicus en DZOH naar finale PWZ toernooi

Gramsbergen, SVBO, Valthermond, Achilles en Dalen spelen tussenronde.

Hoogeveen-Steenwijksmoer – Hoogeveen (zondag), Noordscheschut, HZVV, Germanicus en DZOH hebben zich na een zinderende halve finale geplaatst voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Gramsbergen, SVBO, Valthermond, Achilles 1894 en Dalen werden tweede en proberen zich via de tussenronde van woensdag 4 januari als laatste te plaatsen voor de grote finale. De halve finale was in alle vijf bomvolle hallen weer een waar zaalvoetbalspektakel met veel spanning en aantrekkelijke wedstrijden.

Poule A

In poule A in sporthal Angelslo in Emmen was DZOH favoriet, maar haalde uiteindelijk met de hakken over de sloot de finale met acht punten. Na de 4-1 zege op ASVB leek er weinig aan de hand, maar daarna hield Valthermond DZOH op 0-0 en won DZOH moeizaam met 2-1 van ZZVV. In de laatste wedstrijd tegen HOVC had DZOH aan een punt genoeg om eerste te worden, omdat concurrent Valthermond zich onverwacht liet verrassen door HOVC: 1-4. Valthermond won knap met 3-2 van ZZVV, dat de goede prestaties van de eerste twee rondes niet kon herhalen. Na de 0-0 tegen DZOH en de nederlaag tegen HOVC versloeg Valthermond ASVB met 3-0. Het was net niet genoeg voor de eerste plaats. DZOH speelde in het laatste duel met 3-3 gelijk tegen HOVC, dat toch mag terug kijken op een goed toernooi. Valthermond zal nog wel eens terugdenken aan deze kans de finale te halen. Nu is het veroordeeld tot de tussenronde, maar de kans is er nog steeds.
Poule B

In poule B in Dedemsvaart bleef titelverdediger Hoogeveen zondag ook in de halve finale ongeslagen en leed in het hele toernooi geen puntverlies. Hoogeveen won vrij ruim van Hoogeveen zaterdag, Rolder Boys en De Weide en alleen Achilles kon enigszins bijblijven. De enige tegentreffer voor Hoogeveen zondag kwam op naam van de zaterdagtak. Achilles werd net als in de kwartfinale tweede. Het verloor in de halve finale voor het eerst dit toernooi, namelijk van Hoogeveen zondag. Rolder Boys maakte indruk in de kwartfinale, maar kwam deze keer niet verder dan twee punten en een laatste plaats. Ook voor De Weide eindigde het avontuur in de halve finale, net als Hoogeveen zaterdag.

Poule C
Niet vaak was het zo druk in sporthal Het Activum in Hoogeveen. De ontelbare auto’s stonden ver van de sporthal geparkeerd. Dat kwam vooral doordat de dorpen Hollandscheveld, Elim en Noordscheschut uitliepen om hun eerste elftal te ondersteunen. In een fantastische sfeer met spandoeken, trommels en spreekkoren toonde Noordscheschut zich opnieuw de beste. Alleen Elim maakte het Noordscheschut erg moeilijk, waarbij alle drie doelpunten in ondertal werden gemaakt. Met de laatste gele kaart, waarna Noordscheschut in de slotfase de beslissende 2-1 maakte was Elim het niet eens. Elim kwam niet tot winst en speelde drie keer gelijk, waarbij het duel tegen LTC nogal tumultueus verliep met gele kaarten en een rode kaart. Dalen had tegen Noordscheschut nog de kans eerste te worden, maar die werd met 2-0 verloren. Door zeges op LTC en Hollandscheveld en een gelijkspel tegen Elim haalde de ploeg wel de tussenronde. In de poule speelden drie teams die het PWZ-toernooi één keer hebben gewonnen, namelijk Elim, Noordscheschut en Dalen.

Poule D
In poule D in sporthal ’t Grootveld in Dalen zette Germanicus de goede lijn van de eerste twee ronden knap voort. De Coevordenaren, die in 1985 het toernooi wonnen, verloren geen wedstrijd en behaalden in drie ronden de maximale score. Germanicus versloeg Gramsbergen, Emmen en Rouveen met nipte cijfers. Alleen van Sellingen werd ruim gewonnen. Germanicus gaat dus naar de finale en Gramsbergen haalde de tussenronde als tweede. Het doelsaldo van beide ploegen was gelijk: 9-2. De 1-0 zege van Germanicus op Gramsbergen was uiteindelijk beslissend. Emmen maakte met elf treffers wel de meeste doelpunten in deze poule, maar werd derde door twee nederlagen tegen de top twee. Sellingen werd vierde en kan ook trots zijn op haar prestatie. Datzelfde geldt voor hekkensluiter Rouveen.

Poule E
In poule E in De Eendracht in Zwartemeer bleef het uitermate spannend tot de slotfase van de laatste wedstrijd. De zaal was bomvol, waardoor er op een gegeven moment geen mensen meer bij konden. HZVV en SVBO wonnen hun eerste twee duels, waarna SVBO een misstapje maakte tegen Drenthina (3-3). HZVV won haar derde wedstrijd wel, waardoor de beslissing moest vallen in het laatste duel tussen HZVV en SVBO. HZVV had negen punten en SVBO zeven, dus moest SVBO winnen en had HZVV aan een gelijkspel genoeg. Lang leek SVBO op de finale af te stevenen bij een 1-0 voorsprong. HZVV toonde veerkracht en kwam in de slotfase sterk terug tot 2-1, waardoor HZVV toch de finale haalde en SVBO de tussenronde gaat spelen. Drenthina dat in de eerste twee ronden sterk presteerde en ongeslagen bleef, kwam deze keer niet tot winst en werd met twee punten hekkensluiter.

Tussenronde
In de halve finale werden er 179 doelpunten gemaakt. In de voorronde waren dat er 839 en in de kwartfinale 361, zodat het totaal aantal doelpunten momenteel staat op 1379.
Op woensdag 4 januari vanaf 18.00 uur wordt in sporthal Angelslo de tussenronde gespeeld tussen de nummers twee van de halve finale, Gramsbergen, SVBO, Valthermond, Achilles 1894 en Dalen. De winnaar plaatst zich als zesde en laatste voor de finale van zaterdag 7 januari in sporthal Angelslo. Om 11.00 uur vindt de loting voor de twee poules van elk drie ploegen plaats. Vanaf 11.30 uur beginnen de poulewedstrijden. De kruisfinales vangen aan om 14.45 uur en de grote finale begint om 17.00 uur.