Amusement

Nieuwjaarsconcert Phion onder leiding van dirigent Henrik Schaefer

Met gast Slobodan Trkulja & Balkanopolis 

Hoogeveen-Phion, orkest van Gelderland & Overijssel, luidt het nieuwe jaar in met feestmuziek uit Centraal- en Oost-Europa. Dirigent Henrik Schaefer, bekend van het tv-programma Maestro, leidt het orkest via Tsjechische en Hongaarsevolksdansen van Dvořák, Kodály en Liszt naar de wervelende muziek van Slobodan Trkulja en Balkanopolis. Het nieuwjaarsconcert van Phion is te zien en te horen op donderdag 12 januari 2023 om 20.00 uur in theater De Tamboer in Hoogeveen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl. 

Afwisselend programma

Op het programma staan Slavische dansen van Dvořák, waarvoor hij zich liet inspireren door bijvoorbeeld de furiant, de polka en de dumka. Liszt is puur Hongaars in zijn beroemde Tweede Rapsodie, en de dansen die Kodály uit zijn geboortestad Galanta haalde zijn een schitterende mengeling van Tsjechische en Hongaars volksmelodieën.

Slobodan Trkulja & Balkanopolis

Speciaal voor deze concerten heeft Phion het muzikale genie Slobodan Trkulja uitgenodigd. Hij brengt met zijn band Balkanopolis een stukje Balkan naar de concertzalen. De charismatische multi-instrumentalist, zanger en componist weet met zijn indrukwekkende stem het publiek steeds weer te ontroeren en op te zwepen. Hij creëerde zijn eigen bijzondere sound door traditionele Servische muziek, authentieke instrumenten, melodieën en ritmes te laten versmelten met nieuwe arrangementen en moderne instrumenten en speelstijlen. Hij trad onder andere op op het Eurovisie Songfestival met het Metropole Orkest.

Maestro Schaefer

Deze bijzondere concerten staan onder leiding van dirigent Henrik Schaefer. Hij is een zeer ervaren dirigent, veel mensen zullen hem bovendien kennen in de rol van juryvoorzitter van het televisieprogramma Maestro. Met veel plezier staat hij voor het orkest in deze vrolijke concerten.

Concertgegevens

Henrik Schaefer – dirigent

Special guests: Slobodan Trkulja & Balkanopolis 

Programma

Zoltán Kodály – Dansen uit Galanta

Franz Liszt – Hongaarse Rapsodie no.2 in d kl.t.

Slobodan Trkulja – o..a. Eleven For my father, Black Eyes

Antonín Dvorák Slavische Dans op. 72, nr. 1, 2 en 7

Slobodan Trkulja – o.a. Goro moja, Konstantin, Nebo, Tzarigrad, Pythagora’s song en Night Voyage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen