Sport

Hoogeveen zondag oppermachtig in halve finale

Dedemsvaart – Hoogeveen zondag verdedigt zaterdag in sporthal Angelslo de titel en gaat op jacht naar de zevende overwinning van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Ook maandagavond werden in de halve finale alle wedstrijden gewonnen en was men al na drie wedstrijden zeker van een plek in de finale. Hoogeveen zaterdag eindigde in dezelfde poule als vierde.

Natuurlijk is Hoogeveen zondag één van de favorieten voor de eindzege, maar het weet ook dat één slippertje fataal kan zijn. Tijdens de laatste editie, die werd gewonnen, plaatste men zich bijvoorbeeld pas via de tussenronde voor de finaledag. Men is dus gewaarschuwd en laat elke wedstrijd zien op en top gefocust te zijn.

Broederstrijd

Dat laatste gold ook voor Hoogeveen zaterdag. Beide ploegen stonden in het eerste duel meteen tegenover elkaar. Vanaf de aftrap was duidelijk dat er geen cadeautjes werden uitgedeeld. Zo bleek het bij een discutabele strafschop die Hoogeveen zondag kreeg en die tot woede leidde bij de zaterdag. Jim Veltmaat mocht vervolgens aanleggen, maar zag zijn inzet worden gekeerd door Raymond Slot.
Toch kon een treffer van de grote broer niet uitblijven en die viel even later ook via Tom Heerkes. Toen Noah Schuurman vlak daarna de score verder uitbreidde, leek de broedertwist beslist. Leek, maar in de slotfase profiteerde Jan ten Cate optimaal van balverlies van Menno Heerkes en scoorde hij de aansluitingstreffer. De spanning was van korte duur. Het was een wake-upcall voor Hoogeveen zondag dat via twee treffers van Jim Veltmaat al snel genadeloos toesloeg: 1-4.

Achilles 1894 en Rolder Boys speelden vervolgens met 1-1 gelijk, waarna Hoogeveen zaterdag en De Weide bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel. Uitslagen allemaal in het voordeel van Hoogeveen zondag, dat zelf in de tweede wedstrijd afrekende met Rolder Boys. Matchwinner in dat duel was Justin Benjamins die met een zuivere hattrick de stand al snel op 3-0 bracht. Het slotakkoord kwam op naam van Levon van Dijk: 0-4.

Laatste kans

Hoogeveen zaterdag streed tegen Achilles 1894 vervolgens voor haar laatste kans. De Assenaren namen via Remy Klaassens al snel op voorsprong, maar opnieuw Jan ten Cate bracht Hoogeveen langszij. Wat volgde was het bloedstollende slotfase, waarin Marcel Linthorst zijn ploeg de winst leek te bezorgen. Dat gebeurde niet en in de tegenval gebeurde het omgekeerde. Remy Klaassens bezorgde Achilles de winst.

De Weide won vervolgens met 1-3 van Rolder Boys en bleef zo nog in de race voor de tweede plaats. Hoogeveen zondag en Achilles 1894 streden om de hoofdprijs. Ondanks de overmacht stond er de nodige druk op bij Hoogeveen. Een nederlaag tegen Achilles 1894 zou immers meteen fataal zijn. Via Wouter van de Molen en Ferdi Hidding kwam de eerste dreiging ook van de assenaren. Doelman Renzo Hemmes, oud-Achilles, verkeerde echter in uitstekende vorm. De opluchting was groot toen Jim Veltmaat halverwege de wedstrijd de ban brak voor Hoogeveen met een enorme ontlading als gevolg. De spanning verdween helemaal toen vlak daarna ook Justin Benjamins succesvol was: 2-0. Daar bleef het ook bij, waardoor Hoogeveen al na drie wedstrijden zeker was van een plek in de finale.

Sportieve plicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen