Peter van der Velde-lezing in Roderwolde

Beilen-Zondagmiddag 8 januari staat in café Het Rode Hert in Roderwolde het werk en leven van Peter van der Velde (1918-2004) centraal. Om 14.00 uur begint een programma van voordrachten en muziek. Ook is er een rondwandeling door het dorp en naar de fietsbrug over het Peizerdiep onder leiding van Willem van der Velde.

Peter van der Velde was vanaf 1944 onderwijzer in Steenbergen en Roden, daarna 25 jaar hoofdonderwijzer in Roderwolde. Taal was voor schrijver en onderwijzer Peter van der Velde altijd een centraal thema. Hij was lid van de Drentse spellingkemissie, die in 1983 een boek met spelling- en taalregels voor het Drents uitgaf.

In café Het Rode Hert vertellen Willem van der Velde en schrijver Martin Koster over het leven en werk van Peter van der Velde. Uitgever Bert Rossing van Het Drentse Boek introduceert de literaire wandelserie Underweg. De uitgave over Peter van der Velde en Roderwolde is het tweede deel van Underweg, na het eerste deel over Klaas Kleine en Diever. De schrijvers en organisatoren van Underweg, Gerrit Boer en Henk Berghuis vertellen over het idee achter Underweg. Ook zal Jolien Wonink-Dijkstra, winnares van het Drèents Liedtiesfestival 2021, komende zondag optreden. Publiek is van harte welkom.

De entreeprijs is €7,50. Kaarten kunnen gereserveerd worden op www.huusvandetaol.nl/ product/peter-van-der-velde-lezing.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord