Sport

De Weideruiters mikken op de toekomst

Elim –  De KNHS (Koninklijke Nl Hippische Sportbond) heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een nieuwe, doorlopende, leerlijn voor toekomstige ruitertjes: Bixie&Friends. In deze leerlijn zijn de ervaringen van manegehouders en KNHS instructeurs gecombineerd. Met deze opzet kunnen kinderen al vanaf vier jaar op een speelse, maar vooral veilige wijze, kennismaken met de ruitersport in alle facetten.

Ponyclub De Weideruiters gaan met ingang van januari beginnen met de mogelijkheid in te stromen op een passend niveau voor kinderen met een eigen pony. Op woensdagavond 4 januari zullen geïnteresseerde ouders en kinderen kennis kunnen maken met de rijvereniging en de instructeur José Harmsen. Niet alleen de rijvaardigheden komen tijdens de lessen aan bod, ook is er eens in de maand een theorieles, waarin de kinderen voorbereid worden op de bij het Bixie&Friends-programma behorende theoretische toetsjes.

Met de praktijkoefeningen en toetsen kunnen in totaal 88 (!) stempels verzameld worden in het eigen ruiterpaspoort. Met deze registratie kan bij iedere manege of andere vereniging ingestroomd worden en is men op de hoogte van het niveau van de betreffende ruiter. Voor deelname aan de lessen is lidmaatschap van de KNHS verplicht. https://www.bixiekids.nl/bixiefriends/

Opgave voor de kennismakingsavond is niet nodig, alle geïnteresseerden zijn van harte welkom in de kantine van het complex van De Weideruiters aan de Marten Kuilerweg, Elim. Aanvang 18.30.

https://www.weideruiters.nl/

Geef een reactie