Algemeen

Persbericht organisatie: Nieuwjaarsfeest Hoogeveen

 Hoogeveen, 31 December 2022 Na twee, voor ons bedrijf verschrikkelijke corona-jaren mochten we ons medio zomer 2022 eindelijk weer richten op de voorbereidingen van hét Nieuwjaarsfeest in Hoogeveen. Een feest waar wij met hart en nieren voor staan, en altijd met enorm veel plezier en inzet mogen organiseren voor Hoogeveen.

Hét Nieuwjaarsfeest is opgezet met als doel de jongeren in de Gemeente Hoogeveen een ontmoetingsplek te bieden, en zo de gemeente te sparen in de kosten van vernielingen tijdens de jaarwisseling. In de eerste jaargangen van hét Nieuwjaarsfeest werd er door de Gemeente Hoogeveen een financiële bijdrage gedaan, mede door deze bijdrage werd het mogelijk gemaakt om touringcars door de gehele Gemeente Hoogeveen bezoekers van hét Nieuwjaarsfeest naar het feest, en ook weer terug te brengen.

Tiende editie

Voor ons als organisatie zou dit het tiende jaargang van hét feest zijn, en kwamen we terug uit 2 corona-jaren met grotere artiesten. Helaas maar waar hebben we toch moeten besluiten om hét Nieuwjaarsfeest te moeten annuleren, na veel opruiing en vragen vanuit zowel media-bedrijven als persoonlijke berichten hebben we besloten een persbericht uit te zenden. Maandag 19 december 2022 heeft de organisatie een spoedvergadering ingelast, dit met de hoofdzaak een tegenvallende kaartverkoop, ook is tijdens deze vergadering de gemeente op de hoogte gesteld, welke later met een verzoek tot kostenberekening kwam. Deze hebben we op diezelfde Maandag nog ingediend, Waarna we de uitnodiging kregen om op Woensdag 21 december 2022 op hét Gemeentehuis van Hoogeveen te komen. De aanleiding voor het gesprek op hét Gemeentehuis was een reactie op onze kostenberekening. Tijdens het gesprek hebben wij gevraagd om garantstelling van de Gemeente Hoogeveen, en eventuele verdiende winsten ook te delen met de Gemeente Hoogeveen.

Voor dit jaar wou de Gemeente Hoogeveen niets voor ons betekenen, wel met het verzoek we voor de editie van 2024 terug op gesprek willen komen. Er werd gespeculeerd en verteld wij om een subsidie hebben gevraagd, Dit kunnen wij compleet ontkrachten en hebben met de persoon in kwestie geen gesprek gehad. Ook werd er verteld er op het moment dat wij hebben besloten hét Nieuwjaarsfeest te annuleren 150 van de normaal 1000 kaarten waren verkocht, Ook dit is niet waar het daadwerkelijke peilingsaantal lag voorgaande jaren op die datum tussen de 600/700 kaarten. Mede door de klappen die ons bedrijf de afgelopen corona-jaren heeft mogen ontvangen, hebben wij besloten dat we het risico niet nemen om met deze cijfers hét Nieuwjaarsfeest te laten plaatsvinden.

Wij wensen iedereen een goede, maar vooral veilige jaarwisseling toe! Namens organisatie Nieuwjaarsfeest Hoogeveen

Geef een reactie