Amusement

Drukbezochte editie van de Kuiertocht door Hoogeveen Zuid

Hoogeveen – De zesde editie van de Hoogeveensche Kuiertocht werd dit jaar druk bezocht ondanks de regen. Met meer dan 2000 verkochte kaarten, was het dan ook weer een mooie, gezellige wandeltocht om te lopen.

Om stipt 19:00 uur werd in de Tamboerpassage afgeteld voor de start van de eerste lopers. Deze mochten direct rechtsaf richting de Hoofdstraat voor de eerste twee bezienswaardigheden: levende standbeelden en een filmpje over de geschiedenis van Schutstraat, Hoofdstraat en de Alteveer straat. Dit zette goed de toon voor de rest van de wandeltocht, waarin de geschiedenis van Hoogeveen Zuid centraal stond.

Vanaf Hoofdstraat Zuid sloeg men rechtsaf naar de Schutstraat en mocht men dwars door het bedrijf van Bakken met Plaizier voor een oliebol en een chocolaatje en verliet de menigte langs de achterzijde het pand om richting de zuivelfabriek aan de Alteveer straat te lopen. Daar mocht iedereen kiezen uit meerdere soorten kaas, om de weg te vervolgen door Venesluis en in de richting van  de Hoogeveensche Vaart, waar de welbekende Kuierlikeur werd uitgedeeld.

Ondertussen genietend van sfeervolle lichten en lichtartiesten, door het Zuiderpark naar de Goede Herderkerk. Daar speelde Malletband Wilhelmina. Aan de voorzijde van de kerk stak men het Raifeissenpark over om door Winkelcentrum Nije Nering heen te lopen, waar personeel van de Albert Heijn tic tacs uitdeelde.

De weg vervolgende over de Wethouder Robaartstraat richting het DES gebouw, waar muziek werd gespeeld en de Modelspoor vereniging een volledige kamer had ingericht met landschappen voor modeltreinen. Via de Holtienstraat kwamen de lopers vervolgens uit bij RSG Wolfsbos, waar taekwondo vereniging Sidokwan een demo gaf.

Over Het Haagje kwam men bij Dorcas uit, waarbij de route leidde door de loods achter het pand om vervolgens door de gehele winkel langs beelden van de Historische Kring Hoogeveen te lopen. De weg leidde verder over Het Haagje naar het Jannes van der Sleedenhuis, waar eveneens weer lichtartiesten stonden en snoepjes werden uitgedeeld. Het het nieuw gerealiseerde park deelde de Hema als afsluiter stukjes rookworst uit aan de lopers, alvorens deze naar de Bentinckslaan liepen om voor Grandcafé Marron over de finish te komen.

Natuurlijk waren zoals bij elk evenement mensen die niet alles even mooi vinden zoals staat te lezen op de reactie op facebook

Een gedachte over “Drukbezochte editie van de Kuiertocht door Hoogeveen Zuid

  • Kortom het is langzaam aan in een reclame tocht veranderd, jammer maar weer een gemiste kans om iets groots neer te kunnen zetten waar Hoogeveen om bekend zou kunnen staan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: