Algemeen

Kledingbank Hoogeveen krijgt een tijdelijk nieuw onderkomen

De Kledingbank in Hoogeveen gaat verhuizen naar de Vos van Steenwijklaan. Het oude pand langs de Fabrieksweg voldeed bouwtechnisch  geheel niet meer.

Zo het nu lijkt is het een tijdelijke oplossing voor een jaar en zal tussentijds naar een nieuwe locatie moeten worden gezocht.  De gemeente kwam met deze (tijdelijke) oplossing.De Kledingbank betrekt het pand waar het uitgiftepunt voor Oekraïners zat. Mensen konden daar kleding ophalen. Dat punt wordt vanaf 1 januari opgeheven, omdat het niet meer nodig is.

 

Wij gaan VERHUIZEN naar een nieuw pand! De verhuizing plannen wij direct na de kerstvakantie in. Dit betekent dat wij in januari nog twee weken extra dicht zullen zijn.

 

Wij zijn dus GESLOTEN van: 24 december t/m 22 januari.

 

Wij openen vanaf 23 januari weer onze deuren op de nieuwe locatie (de Vos van steenwijklaan 1 te Hoogeveen).

Steeds meer mensen in Nederland verkeren in financiële moeilijkheden. Als gevolg van bijvoorbeeld ziekte of overlijden van de kostwinner, echtscheiding, verslavingen, werkloosheid of een faillissement. Ze kunnen zichzelf niet meer van kleding en/of schoeisel voorzien.

 

Dit is een van de hoofdredenen waarom de Stichting Kledingbank Hoogeveen is gestart. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in Hoogeveen en omstreken. Stichting Kledingbank Hoogeveen geeft herbruikbare kleding en schoeisel aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. De andere hoofdreden is dat de Stichting Kledingbank Hoogeveen een prima plek is waar mensen zonder werk als vrijwilliger arbeidsritme op kunnen doen en hun afstand tot de arbeidsmarkt zo klein mogelijk kunnen houden. 

 

Voor wie is de Kledingbank?

 Stichting Kledingbank Hoogeveen is bedoeld als NOODHULP voor mensen die financieel echt niet rond kunnen komen. In onze winkel kunnen mensen, die kleding nodig hebben, op een prettige en ongedwongen manier nagenoeg kosteloos kleding uitzoeken en meenemen. Dit kan alleen op doorverwijzing en wordt getoetst door de hulpinstanties. 

 

Geef een reactie