foto: Pixabay
Zakelijk

Rendo ontkomt niet aan verhogen tarieven per 1 januari 2023

Netbeheerder RENDO heeft de transporttarieven 2023 voor haar klanten in Drenthe en Overijssel bekend gemaakt. RENDO beheert en onderhoudt in negen gemeenten in Drenthe en Overijssel een gedeelte van het elektriciteits- en gasnetwerk.

De netwerkkosten zijn gestegen door economische factoren (bijvoorbeeld inflatie) en het gegeven dat de komende jaren forse investeringen worden verwacht van netbeheerders. De Autoriteit Consument & Markt bepaalt de maximum tarieven voor netbeheerders. De maximumtarieven worden afgeleid uit de toegestane inkomsten die een netbeheerder mag maken. Toegestane inkomsten zijn gebaseerd op historische kosten.

Directeur Eddy Veenstra van RENDO: ‘’We ontkomen niet aan stijging van de netwerkkosten, de energietransitie vraagt de komende jaren forse investeringen. We zijn er
trots op dat we (zeker in deze tijd) als kleinere netbeheerder de laagste tarieven voor zowel gas als elektriciteit kunnen hanteren.’’ De tarieven voor 1 januari 2023 zijn gepubliceerd op onze website:
www.rendonetwerken.nl/thuis/tarieven en www.rendonetwerken.nl/zakelijk/tarieven-facturen

Geef een reactie