Drie personen aangehouden na gewelddadige straatroof

Hoogeveen – De politie heeft op zondag 18 december drie personen aangehouden op verdenking van een straatroof in de omgeving van het station in Hoogeveen. Daar werd om 17.30 uur een 31-jarige man uit Aalden beroofd van geld en enkele spullen. Hij raakte daarbij gewond en moest aan zijn verwondingen worden behandeld door een arts.

Het lukte het slachtoffer een gedetailleerde beschrijving te geven van de personen die hem beroofd hadden. Op basis van deze verklaring konden later op de avond de drie verdachten worden aangehouden. Bij de huiszoeking werd, naast een deel van de spullen van het slachtoffer ook een nepwapen gevonden. Dit nepwapen is ingenomen. Ook werden de twee aanwezige honden meegenomen.

De verdachten; een 24-jarige man, een 35-jarige man en een 27-jarige vrouw, allen uit Hoogeveen, zijn op het politiebureau verhoord en tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

De politie is nog op zoek naar een aantal van de gestolen spullen. Het gaat om een witte en blauwe jas, een grijze rugzak en een telefoon. Ook is de politie  op zoek naar camerabeelden uit de omgeving van het station. Dit kan helpen in het verdere onderzoek. Vind je in de buurt een van de jassen of de rugzak of telefoon? Of heb je beelden gemaakt door een deurbelcamera of dashcam die ten tijde van de beroving in die buurt zijn gemaakt? Of heb je meer informatie over deze beroving die  kan helpen? Deel dit met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000. Gebruik hierbij de referentie 2022335907

Deel dit bericht!

Geef een antwoord