Laatste bericht moviepanel leden aan Regio Hoogeveen en Bioscoop

Hoogeveen – Met het stoppen van Regiohoogeveen.nl stopt ook het Moviepanel. Donderdagavond 26 april recenseren alle 16 recensenten voor het laatst een film, The Guernsey Literary Society. In dit persbericht richten zij een laatste groet aan u.

Ruim 7 jaar MoviePanel Ik ben er vanaf het eerste uur bij. Leuk initiatief voor de doorgewinterde (bioscoop) filmliefhebber. Een mooie kans om film te zien op het grootte doek. Inmiddels honderden films verder, ik heb me inderdaad laten verleiden om vaak in te vallen. Veel gezelligheid met de andere moviepanelleden. We hadden toch wel een beetje wisseling hier en daar. Maar het waren leuke avonden en zinvolle recensies die we schreven op Regio Hoogeveen. Hopelijk komt er in welke vorm dan ook een vervolg en kunnen we een “doorstart” maken. Ik kan zeggen dan ik met veel plezier terug kijk op de periode en wil dan ook iedereen bedanken die een bijdrage hieraan heeft geleverd. Waarschijnlijk komen we elkaar nog wel weer eens tegen. Dan zal het vast bij de bios zijn!!.
Edwin Claassen

Ik ben Frank van Osch en het jongste lid (laatst toegevoegd) van de Moviepanelgroep. Ruim een half jaar heb ik één keer per maand mogen genieten van de premières van allerlei soorten films, goed en minder goed. Ook films waar ik op het eerste gezicht niet direct voor naar de bioscoop zou gaan. Maar die terwijl ik er zat toch best goed bleken te zijn. Dat is het leuke en verrassende van naar de bioscoop gaan, je weet nooit wat je voorgeschoteld krijgt.

Ook heb ik begrepen dat onze recensies op Regio Hoogeveen goed gelezen werden en hebben bijgedragen aan het aantal bioscoopbezoekers.

Helaas komt er nu een eind aan dit maandelijkse bioscoopbezoek. Ik wil mijn mede-moviepanelleden bedanken voor hun adviezen en gezelligheid. En natuurlijk de mensen van Vue Hoogeveen voor hun gastvrijheid en dat zij het Moviepanel mogelijk hebben gemaakt.

Hopelijk keert het Moviepanel in één of andere vorm binnenkort weer terug, je weet maar nooit…….
Met vriendelijke groet, Frank van Osch

Ik zit zelf nog niet zo heel lang bij moviepanel. Maar ik vond het erg leuk. Het was altijd een verrassing naar welke film we moesten. Het kon in je genre zitten of juist niet en dan kon de film je leuk verrassen.

Ik heb zelf wat problemen op het sociale vlak en ik vond dit wel een goede oefening voor mezelf om onder de mensen te zijn die ik niet kende. Elke keer als het weer mijn week was werd ik steeds hechter met mijn groepje. Het is mij helaas ook vaak genoeg niet gelukt om in mijn eigen week heen te gaan en dan viel ik wel eens in, in een ander groepje en leerde ik steeds meer mensen kennen.

Ik vind het erg jammer dat moviepanel stopt omdat het mijn uitvlucht was van mijn eigen leven en zo werd mijn sociale kring ook steeds groter waar ik trost op ben. Het was altijd leuk om elkaar weer te zien en weer even met elkaar te praten over van alles. Ik ga moviepanel erg missen.
Manon Ham

Dankzij moviepanel ben ik heel anders naar films gaan kijken. Door een recensie voor een film te schrijven, kijk en ervaar je de film anders. Uiteindelijk was dit voor mij extra genieten soms. Niet altijd natuurlijk….maar kijken was niet meer vanzelf sprekend voor mij. Ik ervaarde dat altijd als extra leuk. Ook al waren er soms films bij die ik niks aan vond. De kunst was dan om dat toch in je recensie goed uit te leggen, in plaats van de film te gemakkelijk afkraken. Helaas houdt het voor ons op. Op naar een nieuwe uitdaging. Bedankt Vue Hoogeveen en Regiohoogeveen.
Marylon Methorst

Hier een laatste stukje van mij over het movie panel. Super leuke tijd gehad met alle leden. Alle genres van films wel gezien wat ook inhield dat je naar films ging die je anders nooit gekozen zou hebben.

Het moviepanel bestond uit 16 leden en elke week gingen we met 4 leden naar een film die de Vue ons aanbood. Als er een persoon was die niet op zijn avond kon werd er wel gewisseld met andere leden. Hierdoor leerde je alle leden kennen.

Heb een leuke tijd gehad en hoop dat er nog een doorstart komt zodat we andere mensen nog kunnen laten lezen hoe we de films die draaien vonden, en motiveren om ook heen te gaan. Vue bedankt voor de leuke tijden en zal zeker vaak blijven komen voor mooie films.
Groet en tot ziens, Ria Koekoek Bruins

Een paar weken geleden kregen wij het schokkende nieuws te horen dat Regiohoogeveen gaat stoppen met de Internet site. Waarbij voortzetting van het Moviepanel helaas niet gewaarborgd kan worden. Met andere woorden: na precies 7 jaar deelgenomen te hebben aan dit panel, komt hier een abrupt einde aan! Ik heb in die periode heel wat films mogen zien en al was het niet altijd mijn genre, de volgende dag moest er wel een recensie geschreven zijn! Soms een hele opgave, maar meestal erg leuk om te doen. Ik heb met ontzettend veel plezier in dit panel gezeten en wil Regiohoogeveen nogmaals bedanken dat ze dit mogelijk hebben gemaakt!
Yvonne Bijl-Hooijer

Ik heb ruim twee jaar met veel plezier recensies voor het Moviepanel geschreven. Het leuke eraan is dat je films ziet waar je anders niet naar toe zou zijn gegaan. Soms terecht (‘Gek van Oranje’, ‘Zoolander 2’), maar gelukkig ook vaak ten onrechte (‘Mannen van Mars’, ‘Miss Peregrine’s home for peculiar childeren’).

Hopelijk heb ik een aantal van jullie aangemoedigd om vooral naar een onverwacht leuke film te gaan en anders heb behouden voor een draak van een film. Veel filmplezier, met of zonder Moviepanel, toegewenst!
Ferdinand

Ik ben Natasja en ben een moviepanellid van het eerste uur. De aller eerste film van het moviepanel in mei 2011 was ik bij toen gingen we met wat toen het gehele team was naar de eerste film, bij toen nog de Luxor bioscoop. Nu na 7 jaar gaan we ook met het gehele team (althans de mensen die kunnen) naar de laatste film voor moviepanel. Ik vind dit een super mooi gebaar van de Vue. Ik heb al die jaren genoten van de films en heb dan ook vele veranderingen doorgemaakt, niet alleen in de manier van schrijven van een recensie en kijken naar een film, maar ook in het panel zelf, de site van Regiohoogeveen en natuurlijk de bioscoop die inmiddels Vue is. Ik heb het zeer gezellig gehad met alle leden die het moviepanel heeft gekend in deze jaren. En ga het team en de mensen er om heen dan ook zeker weten missen. Ik wil dan ook iedereen uit de grond van me hart bedanken voor de mooie en leuke tijd samen die ons gegund is. En we gaan elkaar zeker weten weer zien. Ook de lezers van onze recensies wil ik bedanken want ook jullie gaven ons veel voldoening. Ik werd geregeld aangesproken op straat of in openbare plaatsen door mensen die onze recensies lazen en die vroegen dan ook naar mijn mening wat ik van bepaalde films vond die draaiden. Ik vond het een hele eer om te mogen doen, en dit is dan ook een ervaring die ik me hele leven lang niet zou vergeten. Nogmaals dank aan een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt en Regiohoogeveen en Vue in bijzonder voor alles. Leden en lezers ik ga jullie missen maar wie weet komen we elkaar wel weer eens tegen. Het ga jullie goed en nog veel mooie filmjaren gewenst.
Lieve groet Natasja van Viersen.

Al meerdere jaren ben ik met plezier betrokken geweest bij het moviepanel. Hier heb ik vele leuke films en af en toe een minder leuke film mogen zien in de bioscoop van Hoogeveen. Hier wil ik Vue en Regiohoogeveen enorm voor bedanken. Op 26 april zal het voor ons allen de laatste keer zijn. Het was een gezellige tijd samen en we zullen het samen afsluiten….op een later moment met een borrel.
Jorien

Vanaf 2011 was ik lid van het moviepanel.

Ik heb ongelofelijk veel plezier gehad in het kijken van de films en het schrijven van alle recensies. Door het moviepanel heb ik andere film genres leren kennen en ben ik deze gaan waarderen. Ik heb heerlijk gelachen bij ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ en ik heb de bios uit willen rennen bij ‘Les Misérables’. Aangenaam verrast werd ik door ‘Publieke werken’ en teleurgesteld door ‘Nova Zembla’. Alle moviepanel leden wil ik bedanken voor de samenwerking en gezelligheid. Vue en Regiohoogeveen.nl bedankt voor het mogelijk maken van het Moviepanel.

Hilde Mulderij

Hoewel mijn tijd bij het moviepanel niet zo lang is als sommigen van het team, heb ik toch intens genoten van alle films die ik voor en met het moviepanel heb mogen zien in de Vue bioscoop. De recensies schrijven was niet altijd even makkelijk maar dat was dan ook wel weer de uitdaging, en hoe langer je in het team zat hoe zelfverzekerder je wordt over je recensie. Het is leuk om ook eens een film te kijken die je normaal niet zou gaan kijken. Het was mij een waar genoegen om deel uit te mogen maken van het moviepanel.
Groeten Arjan de Geus

Laat ik me even voorstellen,mijn naam is Marita en ben 53 jaar oud en ik woon in Hollandscheveld.
Dit jaar ben ik 30 jaar getrouwd en ik heb 2 dochters die al uit huis zijn.Naast de verschillende hobby’s die ik heb mag ik ook graag films kijken.

Mijn vriendin Yvonne zat al lang in het moviepanel en vertelde er wel eens iets over. Dit leek mij ook wel wat en zodoende heb ik mij toen opgegeven. Hoelang ik er nu in zit dat weet ik zo niet meer (ben nogal een vergiet), 3 of 4 jaar. Maakt ook niet uit. Het was erg leuk om te doen, soms ging je naar een film waarvan je op voorhand dacht dat het niks was en dan was het prachtig, maar andersom ook. Veel leuke films gezien maar ook wat mindere, verschillende mensen zien komen en gaan bij het panel. En ook dat is leuk om zo de verschillende smaken van mijn collega panelleden te zien.

Jammer dat het is afgelopen maar het is nu één keer niet anders. Soms was het lastig een stukje te schrijven als er weinig verhaal in de film zat maar naar mijn idee kon ik met de tijd steeds meer dingen bedenken die ik op wilde pennen. Het was een leuke tijd en leuk om te doen. Iedereen nog veel kijkplezier gewenst in de bioscoop of waar dan ook!!
Groeten Marita Zwiggelaar

De afgelopen ongeveer twee jaar heb ik mogen deelnemen aan het moviepanel. Een gemêleerd gezelschap van mensen met vaak een andere kijk op de films. Hierdoor kreeg de lezer ook vanuit vier perspectieven een indruk van de film.

Voor mijzelf was het geweldig om films te zien waar je normaal nooit naar toe zou gaan. Soms kleine films die ik persoonlijk het liefst keek in een kleine zaal maar ook blockbusters in volledig Atmos. De mooiste en indrukwekkendste film waar ik nooit heen was gegaan maar die een prachtige indruk heeft achtergelaten is ‘de Helleveeg’. De slechtste film waar ik zelfs een hele ster nog te veel voor vond was Sausage party. Dramatisch slecht. Echter hier was ik wel de enige bij die dat vond. Zo zie je maar weer. Het mooie van het team is de diversiteit aan mensen waardoor je een goede indruk kreeg als lezer van de recensie. Helaas komt aan alle goeds een eind. Ik heb er van genoten.
Met vriendelijke groet, Jeroen Kolhoff

Twee en half jaar geleden werd ik uitgenodigd bij het moviepanel. Ik wilde er altijd al bij en nu mocht ik. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Soms was een recensie zo geschreven, soms duurde het ook wat langer. Het mooie aan het moviepanel was dat de film die je ging zien altijd een verrassing was. Soms verbaasde de film je, zou je zelf niet voor deze film hebben gekozen en bleek die toch achteraf heel erg leuk te zijn. Of andersom gebeurde ook wel eens. Na tweede en half jaar stopt het voor ons. Erg jammer! Ik kijk terug op een hele mooie ervaring!
Groet, Evelien Jonker

Het moviepanel heeft mij naar films gebracht waar ik anders mogelijk niet eens naar toe zou zijn gegaan. Films die het witte doek als het aan mij lag niet eens hadden bereikt hebben we toch mooi gezien. De film Dunkirk en Secret soldiers of Benghazi zullen mij altijd bij blijven. Het genre trok me meer dan de drama of comedie films. De leden van het panel heb ik als zeer prettig ervaren. Elke film was weer een leuke avond uit met leuke mensen met de zelfde hobby. Nog een laatste borrel en een groet en dan gaan we het moviepanel enorm missen.
Met vriendelijke groeten Gerard Duinkerken.

Zo’n 2,5 jaar heb ik met plezier bij het Moviepanel gezeten. Ik kom oorspronkelijk niet uit Hoogeveen en had hier dan ook niet zoveel bekenden, dus het was een mooie gelegenheid om daar verandering in te brengen en dat onder het genot van toch meestal leuke verrassende films! Niet altijd even goed natuurlijk, maar in elk geval een gezellige babbel. Na twee en een half jaar kan ik dan ook wel zeggen dat ik blij ben dat ik iedereen op deze manier heb leren kennen en dat ik met een aantal leden ook meer contact heb en meer raakvlakken heb dan enkel de films. Ik ging graag naar de bioscoop en dus ook niet verrassend dat ik vaak aanwezig was om in te vallen als iemand niet kon. Dat het na zo’n tijd ophoudt vind ik ontzettend jammer, maar gelukkig houden we contact!
Judith Bos

 Bedankt

Regiohoogeveen.nl bedankt Luxor/JT/VUE voor de jarenlange samenwerking en alle recensenten van de afgelopen jaren.

 

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Laatste bericht moviepanel leden aan Regio Hoogeveen en Bioscoop

    • 27 april 2018 om 12:02
      Permalink

      Momenteel hebben we daar nog geen zicht op. Er wordt van achter de schermen nog vanalles besproken en geregeld. Dat blijft nog even afwachten. Als redactie hopen we natuurlijk van wel, maar dit ligt momenteel nog volledig bij Vue om te bespreken en te beslissen. Oude Moviepanel leden zullen hierop wel voorrang krijgen natuurlijk, daar zij er niet zelf voor gekozen hebben om te stoppen. Mocht er een nieuw Moviepanel komen en we hebben hier mensen voor nodig, zal daarvoor een oproep komen op de website.

Geef een antwoord