Sport

Besher Mousa wint weer

Hoogeveen – Besher Mousa heeft weer weten te verrassen. Op het GP-toernooi van St. Jacobiparochie won hij de B-groep. Het was sowieso een succesvolle dag voor Schaakclub Hoogeveen. Ook Nena Bruins en Dieuwke Inia vielen in de prijzen.

 

Voor Besher was vooraf een spannend toernooi. Door zijn goede prestaties van de laatste tijd was hij deze keer een zwaardere groep ingedeeld. Besher liet zien uit het goede hout gesneden te zijn, want hij ging er voor de tweede keer dit jaar met groepswinst vandoor. Hiervoor had hij wel de hulp nodig van clubgenoot Gerben de Putter. Gerben speelde voor zijn doen een matig toernooi. In de laatste ronde moest Gerben tegen de koploper, die een half punt voorsprong had op Besher. Omdat Besher in de laatste ronde snel wist te winnen zou een overwinning van Gerben de toernooiwinst voor Besher betekenen. Juist op dit moment speelde Gerben zijn beste partij van de middag, die hij koelbloedig won.

 

In groep I deden de dames van het gezelschap mee. Bijzonder aan dit toernooi was dat er geen bekers werden uitgedeeld maar geldprijzen. Zowel Nena als Dieuwke gingen hiermee aan de haal. Dieuwke omdat ze het toernooiprobleem goed had opgelost en Nena omdat ze op een vierde plek was geëindigd. Dit was een bijzonder knappe prestatie omdat het haar eerste toernooi was en het door de grote drukte nooit stil was in de speelzaal.

 

De enige die niet helemaal tevreden was, was Pieter Inia. Pieter had het idee dat hij beter had kunnen scoren. Zeker twee overwinningen waren aan zijn neus voorbij gegaan, vond hij. Dit geeft aan dat Pieter de juist instelling heeft en over veel mogelijkheden beschikt, want volgens de plaatsingslijst had hij precies zoveel punten gescoord als hij had moeten doen.

 

 

Op de foto van link naar recht Gerben, Pieter, Besher, Nena en Dieuwke met hun trainer Jeroen Bottema. Foto Janneke Inia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen