AH Offerein Bokaal: Hoogeveen (zo) naar finale

Hoogeveen: Hoogeveen heeft zich ten koste van Germanicus voor de derde keer op rij geplaatst voor de finale van de AH Offerein Bokaal. De Coevordenaren gaven het echter niet cadeau en maakten het Hoogeveen zeker in de eerste helft behoorlijk lastig. Uiteindelijk won de ploeg van Nico Haak wel met 3-1 en speelt het vrijdagavond de finale tegen HZVV.

In 2015 won Germanicus nog van Hoogeveen en versperde het zo de weg naar de finale voor de Hoogeveners. Hoogeveen zondag heeft, ondanks dat het de laatste twee edities de finale haalde, sowieso geen succesvolle reputatie op het eigen toernooi. De laatste jaren had men de grootst mogelijke moeite om de eerste ronde te overleven en beide finales werden verloren. Nu men naar de Hoofdklasse is gepromoveerd wil men daar verandering in aanbrengen.

In de eerste ronde tegen WKE’16 slaagde men daarin. Tegen Germanicus werd die lijn doorgetrokken, maar eenvoudig ging het dus niet. De Coevordenaren stonden achterin goed en Hoogeveen had moeite om een gaatje te vinden. De eerste kans was ook voor de gasten. Het schot van Kain Hoogeveen miste echter kracht om doelman Nick Borgman in verlegenheid te brengen.

Aan de andere kant deed zijn college Bram Weerink het ook uitstekend. De doelman keept nog in de JO19 van CVSV/Germanicus maar liet dinsdagavond zien veel potentie te hebben. Hij hield zijn ploeg een aantal keren op de been.

Lees hier het volledige verslag en bekijk meer foto’s

Foto: Janet van der Weij

Uitslagen AH Offerein Bokaal (21-08-2018)

SC Erica – WKE’16 0-1

Dedemsvaart – Ruinerwold 2-1

HZVV – Hoogeveen zaterdag 4-1

Hoogeveen zondag – Germanicus 3-1

Programma finaledag AH Offerein Bokaal ( vrijdag 24-08-2018)  19.00 uur

7e en 8e plaats Ruinerwold – SC Erica (veld 2 HZVV) – scheidsrechter: Pieter Tanja

5e en 6e plaats WKE’16 – Dedemsvaart (hoofdveld HZVV) – (kleedkamers Hoogeveen) – scheidsrechter: Ferry Hooge 

 3e en 4e plaats Hoogeveen zaterdag – Germanicus (hoofdveld Hoogeveen) – scheidsrechter: Nick Schulte

20.45 uur

Finale Hoogeveen zondag – HZVV (hoofdveld Hoogeveen)

Scheidsrechter: n.n.b.

Assistent-scheidsrechters: Koos Hooijer en Bert Esselbrugge

Deel dit bericht!

Geef een reactie