UPDATE: Nu Code oranje door IJZEL.

Update 22:40 uur – Vanwege ijzel in het gehele land, dus ook Drenthe heeft het KNMI code Oranje afgegeven. Het is erg glad op de wegen. Vooral binnenwegen, klinkerwegen, fietspaden en stoepen is het verraderlijk glad. Advies is om niet de weg op te gaan, doe je dit wel? Doe voorzichtig.

Hoogeveen – Het KNMI heeft in het land waarschuwingen uitgezonden vanwege de kans op gladheid of ijzel. Verkeer moet daarom de komende avond, nacht en ochtend rekening houden met gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en (winterse) neerslag. Ga je de weg op, houd daar dan rekening mee en pas je rijstijl aan de omstandigheden aan.

Code Geel

Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven, met uitzondering van de kunstprovincies, daar is code oranje afgegeven. Vanaf vanavond (laat) zal in de noordelijke helft van het land ligt regenen en de temperatuur zal wederom erg koud zijn. Houd er rekening mee dat het door bevriezing van natte weggedeelten plaatselijk glad kan zijn. Dit geldt ook voor het midden van het land.

Nu is het uiteraard nooit exact aan te geven of en waar het glad gaat worden, maar een waarschuwing kan nooit kwaad.

 

Geef een reactie