112/Misdaad

Vervroegde uitspraak in aanrandingszaak

Assen/Hoogeveen: De rechtbank in Assen zal de uitspraak in de zaak van een 34-jarige man uit Hoogeveen, die wordt beschuldigd van aanranding van een 6-jarig meisje in het Kinholtsbosje op 11 maart van dit jaar, vervroegd uitspraak doen, zo is vandaag bekend gemaakt.

Normaliter duurt een uitspraak 14 dagen maar dat wordt in deze zaak met 7 dagen ingekort. De advocaat van de verdachte gaat er van uit dat dit vrijlating van zijn client betekend. Deze zit nu bijna een ½ jaar in voorarrest. Een eventuele veroordeling tot gevangenisstraf kan gelijk gesteld worden aan de tijd van voorarrest, al behoord vrijspraak ook tot de mogelijkheden. De inwoner van Hoogeveen ontkent de beschuldigingen van Justitie.

Afgelopen dinsdag werd tegen de man, die eerder is veroordeeld wegens aanranding in Zuidwolde, 1½ gevangenisstraf (8 maanden voorwaardelijk) en een verplichte psychiatrische behandeling geëist. Ook wil het Openbaar Ministerie dat de man 5 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf van een vorige veroordeling moet uitzitten en € 1.000,- schadevergoeding betaald.

Op 28 augustus (13.00 uur) is de uitspraak.

Zie ook: Celstraf en psychiatrische behandeling geëist tegen aanrander

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: