Algemeen

Henk Koster en Trijntje Koster – Scholing zijn op 20 december a.s. 50 jaar getrouwd!!

Het is alweer 55 jaar geleden maar voor Henk Koster en Trijntje Scholing lijkt het nog als de dag van gisteren dat ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Ze werden gekoppeld door een bevriend stelletje en Henk vond Trijntje gelijk een leuke meid.
Na die eerste ontmoeting op de braderie bracht Henk ‘zijn’ Trijntje maar wat graag terug naar haar ouderlijk huis in Hollandscheveld. Hij vertelde haar nog niet dat hij een paar jaar jonger was dan Trijntje maar kwam wel maar wat graag met regelmaat terug om samen met Trijntje leuke dingen te doen. In het prille begin moest Henk ,die pas 16 jar oud was, wel al om 22.00 uur thuis zijn. Toen Henk uiteindelijk toch zijn leeftijd een keer moest opbiechten, was Trijntje al gesmolten voor de charmes van deze jongeman en nam zij het leeftijdsverschil al snel voor lief.
Achteraf zeker geen verkeerde keuze van Trijntje. Zowel Trijntje als Henk hebben er geen dag spijt van gehad dat zij sindsdien vol voor elkaar zijn gegaan.
Na 5 jaar werd er dan ook al getrouwd en zijn Trijntje en Henk gaan samenwonen aan de Pesserstraat in Hoogeveen. Zij kregen  4 kinderen, 1 jongen en 3 meiden en verhuisden naar de Stationsstraat waar ze nog steeds wonen. Henk had zijn eigen dierenwinkel aan de Schutstraat in Hoogeveen en Trijntje zorgde ervoor dat binnen het gezin alles op rolletjes liep. Hun 4 kinderen hebben dan ook mooie herinneringen aan een liefdevolle jeugd met elkaar. Inmiddels wonen Henk en Trijntje weer met z’n tweeën en zijn de kinderen het huis uit. Maar de kinderen en inmiddels 12 kleinkinderen komen nog met grote regelmaat bij hen op bezoek en vice versa.
Deze maand zijn Henk en Trijntje alweer 50 jaar getrouwd. Om dit heugelijke feit te vieren zijn ze deze zomer met alle kinderen en kleinkinderen een weekje op vakantie geweest. De warmte en gezelligheid die dit gouden bruidspaar uitstraalt is iets waar de kids trots op zijn en waar zij graag een voorbeeld aan nemen.
Ook een 50-jarig jubileum? Stuur een stukje tekst en een foto in liggend formaat naar redactie@regionieuwshoogeveen.nl

Geef een reactie

Aankomende evenementen