112/Misdaad

Diefstal katalysatoren neemt fors toe in en rond Hoogeveen

Hoogeveen – Wist je dat er onder jouw auto een heel belangrijk onderdeel zit dat uitlaatgassen minder schadelijk maakt? En dat het onderdeel voor dieven erg interessant is omdat er kostbare metalen in zitten? De politie heeft het over de katalysator. De afgelopen drie maanden zien we een grote toename van het aantal diefstallen van katalysatoren, vooral rond de plaatsen Hoogeveen, Coevorden en Beilen.

Dieven gaan bij de diefstallen heel ver. Soms worden auto’s zelfs op de kant gelegd om de katalysator te verwijderen. Heel vervelend voor de eigenaar van de auto, want alleen het vervangen van een katalysator kost meer dan 1000 euro. Om over de andere schade maar niet te spreken.

De volgende tips kunnen helpen voorkomen dat jij het slachtoffer wordt van deze diefstallen:

Parkeer op een bewaakte plek
Als je je auto op eigen terrein kunt parkeren, of in een bewaakte garage, is dat de beste optie. Kan dat niet? Parkeer je auto dan op een goed verlichte plek openbare plek. Zo lopen dieven sneller in het zicht en is jouw auto minder aantrekkelijk.

Laat een klem of een hellingshoeksensor installeren
Bij de dealer zijn er middelen verkrijgbaar die het de dieven lastig maken en hen daardoor hopelijk ook afschrikken. Bijvoorbeeld extra klemmen om de katalysator. Ook zijn er hellingshoeksensoren. Als de dieven de auto opkrikken, dan registreert de sensor dat. Vervolgens klinkt de claxon of een samen met de sensor ingebouwde sirene. Die laatste is hardnekkiger en kan niet zomaar door de dieven onklaar worden gemaakt.

Wil je ons helpen dit type inbraak te voorkomen? Deel onze berichtgeving met je vrienden en familie. Zie je iets verdachts in jouw omgeving? Meldt het ons en bel 112.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: