Dames Hollandscheveld laten punten liggen tijdens openingsfase tegen Klazienaveen

Klazienaveen – op de dag dat het andere Oranje in Qatar moest aantreden, stond in Klazienaveen de wedstrijd FC Klazienaveen tegen het Oranje van V.V. Hollandscheveld op het programma. Beide ploegen hebben zijn elkaar de laatste seizoenen vaker tegengekomen en hebben daardoor ook een beetje een rivaliteit ontwikkeld. Hollandscheveld wilde daarom ook maar wat graag de drie punten mee naar huis nemen. Echter liep de wedstrijd niet helemaal zoals gepland en moesten ze met een 5-1 nederlaag huiswaarts keren.

De wedstrijd begon voor Hollandscheveld desastreus. Binnen 1 minuut lag de 1-0 al in het netje. En nog geen twee minuten later stond de 2-0 ook al op het scorebord. Hollandscheveld probeer wel snel de aansluitingstreffer te maken en was met Ranoe Vos was tweemaal dichtbij, maar zag haar pogingen het doel missen.  En net op het moment dat je dacht dat de aansluitingstreffer er aan zate te komen wist Klazienaveen de 3-0 te maken. Wederom rechtte de Oranje-Zwarte dames hun rug en zochten wederom de aanval op. En hoewel de ploeg steeds beter aan voetballen toe kwam, konden ze niet voorkomen dat ze met 4-0 de rust in gingen. Na rust wist Indy Strijker op aangeven van Ranoe toch nog een doelpunt op naam van Hollandscheveld te zetten. Het bleek echter niet genoeg om de 5-1 nederlaag te voorkomen. Het vijfde doelpunt van Klazienaveen was een beetje knullig, Keepster Kaili Su ging het duel aan met de aanvalster van de thuisploeg. Kaili bleef daarbij geblesseerd achter waardoor Klazienaveen vrij eenvoudig de 5-1 kon binnentikken.