Noordscheschut geeft niet thuis tegen Hulzense Boys

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut haar derde opeenvolgende competitienederlaag geleden. Ditmaal stapte Hulzense Boys als winnaar van het veld. De ploeg uit Hulsen won met 2 – 1 en daar viel niets op af te dingen.

Beide teams stonden vervroegd, om 13.00 uur, aan de aftrap, om nadien ook het WK-treffen tussen Nederland en Amerika te kunnen bekijken. Bij Noordscheschut was Ramon Brakel weer fit, verder kon Berry Zandink ook deze week weer niet beschikken over enkele basiskrachten. Beide teams trotseerden de kou, maar de thuisploeg kwam het best uit de startblokken op het kunstgrasveld.

Al in de 5e minuut kon doelman Roy Boertien vol aan de bak. Hij kwam oog in oog met een aanvaller van de thuisploeg, maar redde bekwaam. Amper een minuut later werd Boertien opnieuw getest. Ook ditmaal kwam hij als winnaar uit de bus. Aan de andere zijde was Danny Kiekebelt dicht bij een treffer. Zijn boogbal spatte echter uiteen bovenop de deklat. En in de rebound kon Nick Koster tot tweemaal toe niet doeltreffend afronden. Hulzense Boys bleef de bovenliggende partij. Eerst suisde een vlammend afstandsschot rakelings langs het doel van Boertien. Enkele minuten later kwam Boertien als winnaar uit de bus na een één-tegen-één-situatie.

Na een half uur spelen creëerde Dennis Hooijer een goede mogelijkheid voor de bezoekers. Hij slalomde tussen twee verdedigers door, maar zag zijn inzet buitenkant voet voorlangs verdwijnen. Op slag van rust was de laatste grote mogelijkheid voor de gastheren. Maar van dichtbij werd huizenhoog overgeschoten. Met een 0 – 0 ruststand mocht Noordscheschut zich het meest gelukkig prijzen.

Bij aanvang van het tweede bedrijf was het echter wel meteen raak. Een aanval over de rechterflank werd van dichtbij achter een kansloze Boertien geschoten. Enkele minuten later was de thuisclub dicht bij een verdubbeling van de score, maar ditmaal verdween de inzet over. Het enige wat Noordscheschut hier tegenover was een vrije bal van Brakel. Maar ook deze trof geen doel. Hulzense Boys bleef het doel van Boertien bestoken. Eerst redde hij spectaculair op een afstandsschot. Enkele minuten later stond Hooijer zijn doelman bij door een inzet van de doellijn te keren.

Toen trad een oude voetbalwet in werking. Als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel. Na een zeldzame maar zorgvuldig opgezette aanval was het de ingevallen Mees Vos die als een volleerd ballerina de gelijkmaker binnen hakte. Hierna leek de thuisploeg aangeslagen. De wedstrijd golfde nu meer op en neer. Toch trok de thuisploeg vijf minuten voor het eindsignaal aan het langste eind. Robin Sikken wilde een voorzet vanaf de linkerflank uit de doelmond werken, maar gleed het speeltuig pardoes achter zijn eigen doelman. Hierna probeerde Noordscheschut het tij nog wel te keren. Maar men was deze voetbalmiddag simpelweg niet bij machte om dit te bewerkstelligen.

Een jammerlijke nederlaag voor Noordscheschut. Volgende week wacht Noordscheschut de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022. Dan komt hekkensluiter Epe op bezoek op sportpark De Meulewieke. Op voorhand een uitgelezen kans om de eerste helft van de competitie positief af te sluiten.