112/Misdaad

Politie wil informatie van bezoekers mannenontmoetingsplaatsen in zaak Marcel Hoogerbrugge

Spier, Ruinen en Emmen – De politie doet sinds donderdagavond 20 december 2017 onderzoek naar de dood van Marcel Hoogerbrugge (49). Zijn lichaam werd op de bewuste avond in een appartement aan de Dr. Anton Philipstraat in Hoogeveen gevonden.

Hij bleek door geweld om het leven te zijn gebracht. De afgelopen maanden heeft het team geprobeerd een beeld te krijgen van het slachtoffer.Het onderzoeksteam heeft tijdens het onderzoek een beter beeld van Marcel Hoogerbrugge gekregen. Er zijn aanwijzingen dat hij zo nu en dan aanwezig was op mannenontmoetingsplaatsen in de omgeving van zijn woonplaats. Wat hij daar deed en met wie hij contact had, is niet bekend. Het rechercheteam gaat er niet vanuit dat zijn bezoeken direct met zijn dood te maken heeft. Wel wil het team graag spreken met mensen die hem kenden van ontmoetingsplaatsen zoals die in Ruinen, Spier of Emmen zijn. Doel van de gesprekken is om een nog beter beeld te krijgen van Hoogerbrugge zijn leven. Daarom heeft de politie op de betreffende ontmoetingsplaatsen posters opgehangen.

Roze in Blauw
Mensen die Hoogerbrugge kennen van de ontmoetingsplekken kunnen op verschillende manieren contact opnemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Ook is het mogelijk dat bezoekers contact opnemen met ‘Roze in Blauw’. Politiemedewerkers uit dit team zijn aanspreekpunt voor Lesbiënnes, Homo’s, Biseksuelen en Transgenders (LHBT) binnen én buiten de politie. Roze in Blauw is in de afgelopen jaren een herkenbaar beeldmerk voor de LHBT-gemeenschap geworden. Politiemensen uit alle onderdelen van de organisatie proberen door zelf als LHBT’er herkenbaar te zijn verbinding te maken met burgers in de samenleving.

Op de volgende vier manieren kan contact met de politie worden opgenomen:
Algemeen: 0900-8844
Team Criminele Inlichtingen: 079-3458999
Roze in Blauw: 088-1672672
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen