Monsterzege op SCN biedt BSVV perspectief

Nieuwlande-Hekkensluiter BSVV heeft afgelopen zaterdag ongenadig hard uitgehaald tegen een zeer pover SCN. De ploeg uit Bovensmilde won met 2-9 (!) van de Nieuwlandenaren en boekte daarmee haar eerste zege van het seizoen.

Op sportpark Nieuwlande stonden zaterdag twee ploegen tegenover elkaar die vooralsnog een moeilijk seizoen kenden. Hekkensluiter BSVV ging op bezoek bij het twee plaatsen hoger staande SCN. In de openingsfase van het duel was SCN de bovenliggende partij en kwam de ploeg binnen tien minuten verdiend op een 1-0 voorsprong. Stefan Bruinsma ontving de bal in het strafschopgebied en legde deze klaar voor aanvoerder Bryan Marissen die zuiver raak schoot. Na de openingstreffer wist SCN het sterke begin echter geen passend vervolg te geven. BSVV kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd en scoorde de gelijkmaker. In de 23e minuut was Kaji Mohammed het eindstation van een vlot lopende aanval (1-1).

Gifbeker moet leeg voor SCN
Naast het feit dat SCN het initiatief uit handen gaf na de openingstreffer, zat het de thuisploeg ook niet mee. Na de gelijkmaker kreeg SCN in korte tijd twee zeer ongelukkige treffers om de oren. De 1-2 kwam tot stand doordat een voorzet vanaf de rechterflank via de rug van Joy Eising achter doelman Leon Reitsema in het net belandde. Enkele minuten later waaide ook de 1-3 binnen nadat een verdwaalde voorzet van BSVV-speler Koen Bruinsma via de binnenkant van de paal het doel trof. In het laatste kwartier van de eerste helft ging SCN op zoek naar de aansluitingstreffer. Via een kopbal van Stefan Bruinsma was de thuisploeg hier nog dichtbij, maar zijn poging ging nipt langs de verkeerde kant van de paal.

BSVV dompelt SCN in rouw
Na rust begon SCN vol goede moed aan de tweede helft, maar dit gevoel hield niet lang stand. In de 57e minuut breidde BSVV namelijk de score uit tot 1-4. Een onzorgvuldige pass van Marco Bruinsma werd onderschept door Ponis Peter Masiri die na een individuele actie koelbloedig bleef in de afronding. Dit leek de genadeklap te zijn voor SCN, want de ploeg viel na de 1-4 als los zand uit elkaar. BSVV kon er lustig op los combineren en wist via uitgespeelde aanvallen nog vijfmaal te scoren. Naast nog twee treffers van Masiri waren Tim Wolters, Rutger Timmermans en Mika Hoogeveen trefzeker voor de bezoekers. Tussendoor deed Lars Guichelaar op aangeven van Merwin Dekker wat terug voor SCN. De eindstand kwam hiermee op 2-9 en dit betekende voor BSVV niet alleen de eerste zege, maar ook houvast en perspectief voor de rest van het seizoen.

SCN moet zich herpakken
Met slechts 6 punten uit 8 wedstrijden en 3 nederlagen op rij zullen de zorgen bij SCN alleen maar toenemen. De ploeg uit Nieuwlande gaat volgende week op bezoek bij Onstwedder Boys en zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om niet opnieuw met lege handen van het veld te stappen.