Eerste zaalwedstrijd KV Thrianta

Thrianta heeft haar eerste zaalwedstrijd in de eerste klasse gespeeld tegen titelfavoriet Okobies. Van tevoren was bekend dat het wel eens een pittige wedstrijd kon gaan worden.
Thrianta begon met een wijziging in de basis 8 aan de wedstrijd. Damian Prinsse mocht starten op de plek van, de wegens ziekte afwezige, Jari Kramer. Okobies schoot uit de start blokken met een gigantisch hoog schotpercentage waardoor De geelblauwe combinatie al snel tegen een forse achterstand aan keek. Peter Bruinslot vroeg zijn eerste time-out aan om de spelers gerust te stellen en er het beste van te maken. Toen de spanning wat uit de benen was begonnen de Thriantanen langzaam aan beter te spelen en was het getrainde spel af en toe zichtbaar. Okobies ging ondertussen flink door met scoren en de rust brak aan bij een stand van 20-7.
Tijdens de rust werden de goeie punten benoemd, want er zaten zeker goeie aanvallen tussen en de energie was goed. Thrianta was alleen niet opgewassen tegen het gigantisch hoge schotpercentage van Okobies. Ondanks de forse achterstand werd toch met goeie moed begonnen aan de tweede helft. Er werd veel energie geleverd en de spelers bleven elkaar positief oppeppen en met resultaat. Het schotpercentage van Oko ging omlaag en Thrianta wist daar ook nog een aantal mooie doelpunten tegenover te zetten. Helaas liep de goed spelende Damian Prinsse een enkelblessure op en mocht Jasper de Lange zijn debuut maken in de hoofdmacht van Thrianta. Tegelijk mocht ook Amber Leffers  het veld betreden op de plek van Marleen Kramer. Dit deden de aanstormende talenten erg goed. Jasper schoot nog even zonder blikken of blozen een mooi afstandsschot binnen en pakte de ene na de andere rebound. Aan de andere kant stond ook Maarten Stam een dijk van een wedstrijd te spelen. Het doorzettingsvermogen en goede energie van de Thriantanen zorgden ervoor dat de tweede helft zelfs gewonnen werd met 11-13. Helaas stond er alsnog een ruime overwinning voor Okobies ophet scorebord van 31-20.
Ondanks het verlies gaat Thrianta met een goed gevoel de rest van de competitie tegemoet. Volgende week staat een belangrijke eerste thuiswedstrijd tegen concurrent Oerterp gepland. Wij hopen op jullie support op 3 December in het Activum!