Algemeen

Sanitair goeroe Ron Lentjes stopt ermee

Sanitair goeroe Ron Lentjes stopt ermee

Hoogeveen-Ron Lentjes kwam 22 jaar geleden vanuit het westen naar Drenthe om, na een succesvolle carrière, te gaan rentenieren en meer te gaan genieten van het leven. Toen de boerderij waarin hij ging wonen verbouwt moest worden en Ron bij een badkamerspecialist op zoek was naar een Whirlpool, begon het ondernemersbloed toch weer te kruipen waar het niet gaan kon. Ron kocht niet één whirlpool maar een hele partij bij de leverancier en besloot, als een van de eersten op dat moment in Nederland, vanuit zijn boerderij te gaan handelen in whirlpools. Dit liep zo goed dat hij vervolgens partijen uit faillissement begon op te kopen en zich volledig te richten op de verkoop van sanitair.

Uiteindelijk werd de boerderij hier toch wat te klein voor. Toen een van zijn klanten 7 jaar geleden besloot te stoppen, besloot Ron het bedrijfspand aan de Stephensonstraat 45 B in Hoogeveen te gaan gebruiken voor zijn verkoopactiviteiten.

De verkoop kwam niet gelijk op gang en daarom besloot Ron zich te wenden tot Onlineveilingmeester.nl om zijn producten te gaan veilen. ‘Dit was een groot succes, dus organiseerden we samen jaarlijks meerdere veilingen. Het mooie van een veiling vind ik toch de spanning, het is een grote loterij waarbij op het laatst pas duidelijk is welke opbrengst je tegemoet mag zien’. ‘Daarnaast is het een mooi middel om in zeer korte tijd een groot gedeelte van je voorraad kwijt te raken. Daardoor kun je ook groter inkopen omdat je toch wel weet dat je het kwijt raakt.’

Ron dacht de afgelopen jaren al meerdere keren aan stoppen maar nu hij 69 is vindt hij het mooi geweest. Daarom sluit hij af met twee opheffingsveilingen van baden en badmeubels. Een bijzonder item op de veiling is een ligbad dat is beschilderd door de Groningse kunstenares Erika Stulp.

Op de veiling
De online veiling bestaat uit twee delen met samen bijna 1000 kavels. Op de veiling vind je onder andere diverse baden, badmeubels, wastafels, kranen, douchecabines, design radiatoren, spiegels met verlichting, toiletpotten en hoe kan het ook anders whirlpools. Ook gaan er nog enkele bedrijfsauto’s onder de hamer.

Geïnteresseerden die de kavels met eigen ogen wil bekijken kunnen op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 november tussen 10 en 16.00 uur de kijkdagen bezoeken op de Stephensonstraat 45b. De veilingen sluiten achtereenvolgens op dinsdag 29 en woensdag 30 november 20.00 uur vanaf 19.30 uur op http://www.onlineveilingmeester.nl.

Geef een reactie