©foto: Schonewillefotografie
Politiek

Lobby voor spoor Zwolle-Meppel werkt

Lobby voor spoor Zwolle-Meppel werkt

Hoogeveen-De VVD tweedekamerfractie ziet het belang in van het verbeteren van de spoorlijn Zwolle-Meppel. VVD Kamerlid Fahid Minhas gaat zich inzetten om deze lijn aan te pakken. Bij het debat op 28 november gaat hij vragen geld te reserveren voor verbeteringen aan deze ‘flessenhals’ in het spoornetwerk. Daarmee kan de lijn sneller worden gemaakt en gaan er vaker treinen rijden. Ook vallen de treinen minder vaak uit.

Fractievoorzitter en lijsttrekker Willemien Meeuwissen van VVD Statenfractie Drenthe is blij: “Afgelopen weekend heb ik verschillende partijgenoten in Den Haag gesproken en bij allen aangedrongen op actie. Want helaas had staatssecretaris Vivianne Heijnen die gaat over het openbaar vervoer het verbeteren van de lijn Zwolle-Meppel niet opgenomen in het nieuwe investeringsbudget van het Rijk. Terwijl er wel een aanzienlijk budget beschikbaar is gesteld voor verbeteringen in het OV, wegen en fietspaden, in totaal 7,5 miljard euro. Het noorden komt er vooralsnog bekaaid van af”.

Het verbeteren van deze lijn is hard nodig. Willemien stelt: “Dagelijks rijden er veel passagiers met de trein vanuit het noorden naar de randstad en andersom. Zij komen allemaal langs dit stuk spoor. Het gebeurt te vaak dat er iets aan de hand is met deze lijn waardoor men vertraging oploopt of dat zelfs treinen uitvallen. Gemiddeld maar liefst 9 uur per week. Dat moeten we oplossen, en daarom moet er alsnog geld geregeld worden in het Tweede-Kamerdebat dat binnenkort plaatsvindt.” Met circa 75 miljoen kan het probleem worden aangepakt en wordt een belangrijke verbetering voor heel treinreizend Noord-Nederland gerealiseerd.

Willemien kijkt terug op een succesvol weekend: “Het is fijn om te ervaren dat we korte lijnen hebben binnen de VVD. We spreken onze partijgenoten vaak en kunnen hen dan goed uitleggen waarom iets belangrijk is voor onze regio. Ik wacht met spanning het debat af, maar heb goede hoop op een mooie uitkomst voor het noorden.”

 

2 gedachten over “Lobby voor spoor Zwolle-Meppel werkt

  • Er mag ook wel iets aan de buslijnen gedaan worden, het ov is een lachertje ook in het Noorden, je bent al een half uur bezig om vanaf huis bij een bushalte te komen (Kan de fiets daar niet neerzetten moet dus lopen.) om vervolgens 2 uur te reizen naar een plaats waar je met de auto 25 minuten over doet en met de fiets 1 uur ….

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: