Gezondheid

Kinderpodotherapeut bij Podotherapie Hoogeveen e.o.

Natuurlijk zagen ze bij Podotherapie Hoogeveen  al veel kinderen, maar omdat de ontwikkeling, letterlijk en figuurlijk, natuurlijk niet stilstaat werd het tijd voor een specialisatie. Op 21 november heeft Yvonne Kruize haar diploma kinderpodotherapeut in ontvangst mogen nemen.  

Hiermee is de kennis rondom diagnostiek en behandeling verder ontwikkeld en kunnen we nog beter ons onderzoek uitvoeren. Zo kunnen we beoordelen of de ontwikkeling normaal of afwijkend is.

Al meer dan 25 jaar zien we (bezorgde) ouders met hun kinderen in de praktijk met de vraag of het normaal is hoe hun kind staat of loopt. Een intake zonder klachten, ter geruststelling is mogelijk, maar klachten ( pijn, struikelen of vermoeidheid) zijn altijd een aanleiding om een afspraak te maken. Dit kan zijn vanwege een afwijkend looppatroon maar ook bij een ingroeiende nagel of scheefstand van de tenen.

Een kinderpodotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie en herkenning van problemen rondom bewegen. Hierbij wordt intensief samengewerkt met andere disciplines, denk hierbij aan een kinderoefentherapeut en kindermanueeltherapeut maar ook kinderfysiotherapeut.

Meer informatie? Bel 06 13487423 of kijk voor informatie op www.podotherapiehoogveen.nl

Geef een reactie