Sport

Panca asas succesvol tijdens NK

Op zaterdag 19 november vertrok Panca Asas in de vroege ochtend naar Leeuwarden om, met 6 strijders en 2 dames voor de seni, deel te nemen aan het Open Nederlandse kampioenschap Pencak Silat. Een kampioenschap dat werd georganiseerd door SMI Leeuwarden in samenwerking met de Nederlands Pencak Silat Federatie (NPSF). 
De 2 dames voor de seni (kunstvorm) Adinda Boer en Karina Moes mochten het spits afbijten. Adinda kwam uit in de categorie jeugd en Karina bij de junioren. Nadat ze hun voorgeschreven loopvormen uitstekend hadden uitgevoerd mochten beide dames een beker in ontvangst nemen voor de 3de plaats.
Bij de tanding (wedstrijdvorm) had Panca Asas dit jaar alleen strijders in de categorie jeugd. Na een dappere strijd in de verschillende categorieën mochten Filiz Akgün en Dimaz Akgün een beker voor een 3de plaats en Ivy Lambeck, Kian Palmers en Siebrand Hogenbirk een beker voor de 2de plaats in ontvangst nemen.
Dyaro Baas heeft in de finale zijn tegenstander verslagen door een technisch KO en mag zich daardoor Nederlands Kampioen 2022 noemen.
Trainers, coaches en bestuur van Panca Asas zijn trots op alle deelnemers. Voor nu even rust en dan volgende jaar er weer vol tegenaan.
Foto: Desirée Roeleven

Geef een reactie