foto: Pixabay
Algemeen

Inkomensgrens voor energietoeslag gaat van 120 naar 130%

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de energietoeslag voor meer inwoners beschikbaar te stellen. De inkomensgrens was 120% van het sociaal minimum, dit is nu verhoogd tot 130%.

De gemeenteraad van Hoogeveen heeft in een motie gevraagd om de energietoeslag voor meer inwoners mogelijk te maken. Inwoners van de gemeente Hoogeveen die net wat meer inkomen hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum, komen nu ook in aanmerking voor de energietoeslag.

Energietoeslag aanvragen

Heeft u een baan of heeft u een klein pensioen of AOW en is dat minder dan wat in de tabel hieronder staat? Vraag dan de energietoeslag aan op de website van de gemeente: hoogeveen.nl/energietoeslag. U kunt de energietoeslag vanaf vandaag ook digitaal aanvragen, met uw DigiD. Lukt dit niet, dan kunt u ook een aanvraag op papier doen. Heeft u vragen over de energietoeslag, dan kunt u bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 0528 of mailen naar post_inkomensvoorziening@dewoldenhoogeveen.nl.

Energietoeslag aangevraagd en niet gekregen?

Heeft u de energietoeslag al aangevraagd en is deze afgewezen omdat uw inkomen te hoog was? Dan hoeft u het niet opnieuw aan te vragen. De gemeente beoordeelt uw aanvraag opnieuw, u krijgt vanzelf bericht.

Hulp nodig bij het aanvragen?

Vindt u het fijn als iemand u helpt bij het aanvragen? Dat kan! De mensen van Loket Geldzaken, Humanitas, Schuldhulpmaatje, de bibliotheek en de gemeente helpen u graag. U kunt zonder afspraak binnenlopen bij het Loket Geldzaken van maandag tot en met vrijdag van 9 – 12 uur aan Het Haagje 119 in Hoogeveen (SWW-gebouw). Ook de bibliotheek kan helpen, kijk op de website van Bibliotheek Hoogeveen wanneer het Informatiepunt Digitale Overheid open is.

Gezinssamenstelling    21 jaar tot AOW-leeftijd     Vanaf AOW-leeftijd
Alleenstaande (ouder)    € 1.360,75     € 1.513,71
Samenwonend/getrouwd    € 1.943,93     € 2.050,54
Kostendeler 2 personen    €    971,96     € 1.025,27
Kostendeler 3 personen    €    842,37     €    888,57
Kostendeler 4 personen    €    777,57     €    820,22

Wat is een kostendeler?
Een kostendeler is een volwassen persoon waarmee u uw woning deelt, maar niet uw partner. Het aantal kostendelers in uw gezin is het aantal volwassenen dat samen een huis deelt. Hoe meer personen van 21 jaar of ouder in uw woning, hoe lager de kostendelersnorm. De reden hiervoor is dat als er meer personen in uw woning wonen, u de woonkosten kunt delen. Dit heet de kostendelersnorm.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: