Amusement

Paul de Leeuw, Harm en Roelof, Robin Hood en Peuterfestijn in De Tamboer

Programma Nationaal Theaterweekend bekend


Hoogeveen – Het volledige programma van het Nationaal Theaterweekend 2023 op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari in De Tamboer is bekend. Op vrijdag kijkt Paul de Leeuw met oude en nooit eerder gezongen liedjes terug op zijn leven in de nieuwe theatershow 60? We zien wel. Harm & Roelof komen ook op vrijdag naar Hoogeveen met een heerlijk nieuw Drentstalig cabaretprogramma. Zaterdagavond steelt het Nationaal Jeugd Musical Theater de harten van het publiek met een prachtige familiemusical rondom de legendarische volksheld Robin Hood. Zondag ontmoeten peuters hun grote kinderhelden Peppa Pig en Woezel & Pip.  Op de zaterdag opent het theater de deuren voor een gratis te bezoeken Open Dag met een interactieve kunstexpositie en backstage rondleidingen. Op zaterdagavond is er een extra Previewavond over het programma tot aan de zomer. Inclusief live optredens. Reserveer kaarten en bekijk het volledige programma op detamboer.nl/theaterweekend.

 

Paul de Leeuw

Deze 60 jaar jonge god met artrose blikt terug op zijn leven. Paul zingt oude liedjes. Na vele jaren hebben sommige daarvan misschien wel een hele andere betekenis dan voorheen. En je hoort liedjes die hij nog nooit eerder in het theater zong. In deze nieuwe show mijmert Paul over zijn eerste, grote en ware liefde en maakt hij ouderwets lol met het publiek. Geen show is gelijk. Verwacht snelle improvisaties, plat vermaak en oprechte ontroering. Paul is volledig zichzelf in het theater en volgens velen op zijn best.

 

Harm & Roelof

 

Het zijn roerige tijden op het platteland. De stikstofcrisis brengt veel zorgen en polarisatie teweeg. Hoe gaan we daar mee om? Valt er nog wel wat te lachen?  Met een nuchtere- relativerende kijk op de zaken proberen Harm en Roelof op geheel eigen wijze vat op de dingen te krijgen. Ook niet Drentstaligen komen aan hun trekken. , zeker als de inmiddels bekende “secretaris van de ijsvereniging” zijn jaarverslag houdt. Ontroering, originaliteit, muzikaliteit  en humor zijn de belangrijkste ingrediënten tijdens de voorstelling van deze twee ervaren Drentstalige troubadours.

 

Robin Hood de Musical

De makers van Alice in wonderland, Kruistocht in Spijkerbroek, Peter Pan en Koning van Katoren zijn terug in Hoogeveen. Het Nationaal Jeugd Musical Theater presenteert een nieuwe familiemusical, over de legendarische volksheld Robin Hood. Een meedogenloze sheriff regeert over Nottingham. De rijken worden steeds rijker, terwijl de armen steeds armer worden. Dan verschijnt er een gekapte held. Tot grote woede van de sheriff, stelen Robin Hood en zijn vogelvrijen van de rijken, om de buit onder de armen te verdelen. Wie schuilt er toch onder de kap van Robin Hood?

 

Peuterfestijn met Peppa Pig en Woezel & Pip

Peuters zetten hun eerste stapjes in het theater en ontmoeten hun grote, vriendelijke kinderhelden tijdens het gezellige Peuterfestijn. Dat wordt zingen en dansen tijdens de minishows van Peppa Pig en Woezel & Pip. Tussendoor is er van alles te doen en beleven voor de kleine theaterbezoekers. Een heerlijke belevenis voor jong en stiekem ook gewoon voor oud.

 

Open Dag
De Tamboer zet haar deuren wagenwijd open voor een gezellige middag vol activiteiten. Maak kennis met kunst tijdens de Interactieve Kunstmarkt met als thema ‘Van Gogh’ of ga mee backstage tijdens de rondleidingen. De toegang is gratis. Voor de rondleidingen moet je wel online een plekje reserveren.

 

Previewavond

Tijdens een gezellige, verassende avond wordt je ondergedompeld in het theaterprogramma vanaf februari tot aan de zomer van 2023. Want er valt nog veel moois dat te beleven. Een lekker opwarmertje met meerdere live optredens. Kaarten €5,- via detamboer.nl

 

Geef een reactie