Prachtige gala Hoogeveense Harmonie

Prachtig gala Hoogeveense Harmonie
Afgelopen zaterdag 12 november was het podium van de grote zaal van theater de Tamboer gevuld met 58 musici van Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie onder leiding van dirigent Berjan Morsink.

Voor dit Grand Gala Classique waren er diverse muzikale topgasten uitgenodigd. Musicalster en zanger René van Kooten en het pianoduo Martijn en Stefan Blaak.

Première van Passions
Het gala werd traditioneel geopend met een wervelende ouverture van Smetana: The Kiss, met een inleiding van gastvrouw Monique Eshuis.  Direct was duidelijk dat het orkest weer helemaal terug is na de lastige coronaperiode. Er werd verfijnd en technisch muziek gemaakt aangevoerd door de enthousiaste dirigent.
Daarna was het de beurt aan de pianosolisten broers Blaak. Zij hebben inmiddels hun muzikale sporen verdiend in de muziek en treden op over de gehele wereld. Bij dit concert was er een première van het werk Passions van de Nederlandse componist Piet Swerts. Hij componeerde dit werk in opdracht van de broers en de musici moesten in dit werk letterlijk aan de bak. Het hoge tempo en vele technische hoogstandjes werden met verve gebracht om zo de beide vleugels bij te houden. Uiteindelijke werd erg zeer virtuoos gemusiceerd en werd het erg gewaardeerd door de aanwezige toehoorders!
Dat het orkest veel kwaliteit bezit werd bewezen met de uitvoering van een werk van Haydn Wood: Mannin Veen. Een groot concertwerk wat ook veel vraagt en wat de Hoogeveense Harmonie gaat uitvoeren in maart 2023 op het te bezoeken muziekconcours in de Hanzehof in Zutphen.
Het deel voor de pauze werd afgesloten met het overbekende Carnaval der Dieren van Camille Saint Saens. Ook hierin was er een belangrijkaandeel voor Martijn en Stefan Blaak. De dieren werden op muzikale wijze getoond door orkest en pianisten.
René van Kooten
Het deel na de pauze werd geopend met een werk van Leonard Bernstein, Candide en kwam René van Kooten aan de beurt met prachtige musicalmuziek en popclassics.
Brand New Day, Crazy Little Thing Called Love, Aquarius, Somebody to love, Pinball Wizard en Mr. Bojangles is een greep uit het gebrachte repertoire. Het geheel werd zeer professioneel gebracht met het harmonieorkest nu omgetoverd naar een heuse bigband. Het geluid in de tamboer was heel goed evenals de ondersteunende verlichting die het geheel maakte tot een mooie show!
De Hoogeveense Harmonie heeft weer laten zien dat zij thuishoort in de top van de amateur blaasorkesten in Noord Nederland aldus de aanwezige en trotse burgemeester Loohuis van de gemeente Hoogeveen.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord