Inspiratieloos SCN onderuit tegen SV Mussel

Na de winst van vorige week op Glimmen is SCN er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om opnieuw de punten te pakken. In eigen huis werd met 2-3 verloren van SV Mussel.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Mussel met behulp van SCN op voorsprong. In de derde minuut werd een te korte pass van Lars Guichelaar onderschept door Mussel-speler Richard Wubs die daardoor een vrije doortocht had naar doelman Leon Reitsema. Wubs bleef kalm in de afronding en schoot zijn ploeg naar de 0-1. Na de vroege achterstand kreeg SCN via Danny Kuiper twee grote mogelijkheden op de gelijkmaker, maar zijn pogingen belandden naast de goal van doelman Dion Weidijk. Waar Kuiper er niet in slaagde om tot scoren te komen, lukte spits Stefan Bruinsma dit wel. Na 23 minuten spelen bereikte Dave Slomp met een voorzet Danny Kuiper die op zijn beurt de bal keurig klaar legde voor Bruinsma. De spits bedacht zich vervolgens niet en schoot de verdiende gelijkmaker binnen. Na de 1-1 zakte het spel van SCN weg en werd het slordig in balbezit. Het resultaat was dat beide ploegen de lange bal hanteerden waarmee hoogtepunten in het restant van de eerste helft uitbleven.

Mussel trekt aan langste eind

In de tweede helft was het niet Mussel maar SCN dat voortvarend uit de startblokken kwam. Twee minuten na de pauze kwam de thuisploeg namelijk op voorsprong via Danny Kuiper. Op aangeven van Patrick Aasman draaide Kuiper weg bij zijn directe tegenstander en schoot van dichtbij de 2-1 binnen. De voorsprong van SCN was echter van korte duur, want in de 54e minuut moest de ploeg opnieuw een tegentreffer incasseren. SCN vergat in te grijpen toen verdediger Matthijs Fehrmann namens Mussel het veld kon oversteken. Fehrmann vond uiteindelijk doelman Reitsema op zijn pad, maar in de rebound belandde de bal voor de voeten van Richard Wubs die zijn tweede van de middag maakte (2-2).

Na de gelijkmaker van Mussel kende het veldspel van SCN hetzelfde verval als in de eerste helft toen het zelf op gelijke hoogte kwam. De Nieuwlandenaren werden inspiratieloos in de opbouw waardoor al snel de lange bal volgde. Hiermee speelde het Mussel in de kaart dat graag op deze manier voetbalt. SCN schoot zichzelf helemaal in de voet toen het in de 79e minuut vanuit een counter de 2-3 tegen kreeg. Na een afgeslagen vrije bal zette Mussel de tegenaanval in over de rechterflank. Met een haarfijne voorzet werd bij de tweede paal de geheel vrijstaande Erwin Wijnholds gevonden die van dichtbij raak schoot. In de resterende minuten was SCN niet bij machte om het tij te keren waardoor de ploeg voor de vierde maal dit seizoen met lege handen bleef staan.

Wildervank – SCN

Aanstaande zaterdag speelt SCN om 15:00uur in en tegen Wildervank. De ploeg uit Nieuwlande zal het dan moeten doen zonder Dave Slomp. Hij kreeg in de slotfase van het duel met Mussel een rode kaart wegens commentaar op de wedstrijdleiding