Echtpaar Rinzema viert hun 60 jarig huwelijk

Echtpaar Rinzema viert hun 60 jarig huwelijk.

Hoogeveen- Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vandaag het echtpaar een bezoek om hun te feliciteren met hun 60 jarig huwelijk.
Met prachtig mooi weer, de voor en achtertuin feestelijk versierd, werd de burgemeester gezellig welkom geheten namens het echtpaar Rinzema, gezellig bijgewoond met de buurt die elkaar al jaren lang een warm hart toedragen.
Onder het genot van een bakkie koffie en een heerlijk gebakje werden er gezellige herinneringen opgehaald met een lach en een traan.

Kor is 85 jaar en Pippie is 80 jaar. Ze hebben elkaar ontmoet op een bruiloft in Drachten waar ze ook zijn getrouwd op 14 november 1962. Ze hebben 8 jaar in Drachten gewoond waar ze 2 zonen kregen, Hilko en Henk.
Voor het werk van Kor als servicemonteur  zijn ze verhuisd naar Veenendaal en daar hebben ze met het gezin 6 jaar gewoond.  In 1976 zijn ze verhuisd naar Hoogeveen, waar Kor diverse banen heeft gehad en in 1980 bij de Gemeente Hoogeveen kwam te werken als toezichthouder sportaccommodaties.
Op 1 maart 1998 is Kor met vervroegd pensioen gegaan. De zonen wonen in Amersfoort en Wijhe met hun gezinnen. Inmiddels hebben Kor en Pippie 4 kleinkinderen.
Kor had als hobby biljarten en Pippie schildert nog steeds. Ze wonen nu prettig in een fijne buurt met behulpzame mensen om hen heen.

Foto’s Paula Bansema

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord