Algemeen

SWW en Move2be bieden programma voor mantelzorgers

Hoogeveen – Er zijn in Nederland vier miljoen mantelzorgers. Voor velen is het een zware taak, vaak naast een baan of zorg voor het eigen gezin. Het is belangrijk dat juist zij fit en gezond blijven. Daarom biedt Move2be, praktijk voor fysiotherapie, in samenwerking met Stichting Welzijnswerk Hoogeveen een gratis programma aan voor mantelzorgers. Het programma start in september en is gericht op de fysieke en mentale ondersteuning.

Fysiotherapeute Stephanie Jonkman is namens Move2be betrokken bij het programma. Ze vertelt: “Een fitte mantelzorger kan de zorg beter aan en heeft ook beter inzicht in eigen klachten. Tijdens de groepsbijeenkomsten kunnen de deelnemers ervaringen delen en is er aandacht voor het fysieke inspannen van de mantelzorger. Wekelijks wordt een thema behandeld. De mantelzorgconsulente van SWW richt zich vooral op het mentale vlak, ik zorg voor de fysieke kant. Daarom gaan we natuurlijk ook lekker bewegen in de sportzaal.”
Het programma duurt acht weken en wordt gehouden bij Move2be, Van Limburg Stirumstraat 132 (Eikstaete). Gestart wordt op donderdag 6 september, van 13.30 – 15.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er is plaats voor maximaal acht deelnemers. Bij grote belangstelling zal een tweede groep gestart worden. Als u zich afvraagt of dit programma geschikt voor u is, kunt u contact opnemen Move2be 0528-278111 of stuur een mailtje naar stephaniejonkman@move2be.nl 

Geef een reactie