Strijdlustig sc Elim pakt terechte punten tegen FC Meppel

Meppel – In de uitwedstrijd tegen Meppel onder perfecte najaar omstandigheden was het snel raak want Diphoorn scoorde binnen 10 minuten de 0-1 na een doorkopbal van M. Doldersum. Een schwalbe leverde Bisschop even later een gele kaart op , maar om het goed te maken voor zijn team scoorde hij even later de gelijkmaker (1-1) na snel combinatiespel bij de Meppelers. Keeper Lunenborg deed mee met het spelletje ”petje op en petje af” want de laagstaande zon was irritant aanwezig in deze eerste helft. Na rust was het Bos, die de bal van dichtbij onder keeper Kampherbeek doorschoof na een fraaie assist van M. Doldersum. Fc Meppel kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker maar wist niet te scoren. Met ruim een kwartier op de klok wist M. Doldersum tot grote verbazing van de meegereisde supporters nog 2-maal te scoren en zo ging Elim verdiend met 3 punten naar huis. Volgende week speelt Elim thuis tegen directe concurrent Tubantia.

Elim begint strijdlustig

De intentie van de uitclub was deze middag direct zichtbaar want de druk werd en meteen opgezegd bij FC Meppel. Dit resulteerde in een kopbal die door M. Doldersum nipt overgekopt werd onder toeziend oog van de camera van RTV Drenthe. Een 2de vrije trap genomen door Prij kon door dezelfde Doldersum worden doorgekopt op de sloffen van Diphoorn. Deze wist er wel raad mee en scoorde zo de 0-1 openingstreffer. Een snelle uitval van Meppel zorgde ervoor dat Bisschop gevaarlijk werd binnen de zestien meter. Licht getoucheerd door Prij speelde hij de stervende zwaan en de goed leidende scheidsrechter Mulder vond dat dit met geel moest worden beloond. Even later wist hij wel het doelnet te vinden na een snelle actie en met fraai combinatiespel tussen de Elimmer defensie door (1-1). Scheidsrechter Mulder liet vervolgens een vrije trap nemen nadat hij eerst goed voordeel voor Elim had afgewacht. Halverwege deze helft was het M. Doldersum die doorbrak over de rechtervleugel. Zijn teruggelegde bal vanaf de achterlijn werd door aanvoerder Benjamins van buiten de 16 meter te slap in de handen van de Meppeler keeper geschoten. Foto: de Razende Reporter