HODO zakt volledig door de ondergrens

Voor HODO stond zondagmiddag de lastige uit wedstrijd tegen Emmeloord op het programma,  aangezien HODO het lastig heeft in uitwedstrijden en Emmeloord een kandidaat voor de titel is.

En dat het lastig werd bleek al snel, al na 6 minuten lag de de eerste bal in het net, een goed pass vanaf rechts bereikte de geheel vrijstaande Marc Loosman en hij maakte de 1-0. HODO kwam er totaal niet aan de pas en liet zich op alle fronten aftroeven, in de 14e minuut was er de volgende mogelijkheid maar het schot van Jelle Zaal ging rakelings voorlangs. In minuut 17 mocht Emmeloord een corner nemen en deze belande op het hoofd van Olav Sieljes en hij liet keeper Snijder voor de 2e keer kansloos. Pas in de 30e minuut liet HODO van zich horen door een schot van Jorny Otten, in de directe tegenaanval sloeg Emmeloord weer toe en weer was het Olav Sieljes die de 3-0 scoorde. Nog geen minuut later brak de spits van Emmeloord weer door en kwam alleen voor keeper Snijder, deze maakte een overtreding wat voor Snijder rond betekende en voor Emmeloord een strafschop welke geen probleem was voor Wouter van der Velde. Inmiddels was reserve doelman Nijeenbanning in de ploeg gekomen en dit ging ten koste van spits Danes, HODO was in deze fase het helemaal bijster en in de 37e minuut was het opnieuw van der Velde die de 5-0 maakte, en nog geen 2 minuten later deed van der Velde een hoogstandje door de bal achter zijn standbeen langs te scoren en was het 6-0.

De opdracht in de 2e helft was om de schade te beperken en niet geheel door de ondergrens te zakken maar dit lukte helaas niet, al in de 52e minuut was het weer raak, Jeroen Sipma gaf het laatste zetje en zette hiermee de 7-0 op het bord.

HODO bracht 3 verse krachten binnen de lijnen te weten Koopman en Kikkert en Mol en ook Emmeloord ging veelvuldig wisselen maar het deed aan de wedstrijd niets af want Emmeloord ging door met scoren, na 3x een corner te hebben gehad was het bij de 3e raak en kopte Marc Loosman de 8-0 binnen. Olav Sieljes vindt het nog nodig om een zware overtreding te moeten maken op Donny Mol en waar rood op zijn plaats was geweest bleef het bij geel. Emmeloord zette nog weer aan en na een goede voorzet van van der Velde maakte Loosman en ook nog 9-0 van. En wat je als speler eigenlijk niet wilt gebeurde in minuut 95 toch nog, na wederom slecht verdedigen maakte Jeroen Sipma er ook nog 10-0 van.

Al met al een wedstrijd om heel snel te vergeten en te zorgen dat de neuzen volgende week in de derby tegen Pesse weer dezelfde kant op staan, aanvang 14.00 uur op sportpark Het Hoge Bos.