Sport

Hoogeveen zaterdag komt ongelukkige start niet te boven

HOOGEVEEN – Een ongelukkig eigen doelpunt na 38 seconden zorgde ervoor dat Hoogeveen zaterdag meteen van slag was in de topper tegen ZZVV. Toen na tien minuten opnieuw een tegentreffer werd geïncasseerd, was het drama helemaal compleet. De thuisploeg kwam de klap niet meer te boven en ZZVV scoorde vlak na rust ook nog de 0-3 en haalde tevens de eerste periodetitel binnen.

Een bizar moment. Zo kan het eigen doelpunt van Kevin Kerssies na 38 tellen wel worden genoemd. De aanvaller werd aan de zijlijn in het nauw gedreven en speelde de bal vervolgens hard en hoog richting het eigen doel. Daar leek Raymon Slot vrij eenvoudig nog een vuist tegen de bal te kunnen zetten, maar de goalie werd blijkbaar volkomen verrast en stond aan de grond genageld.

Schuldbewust

Tien minuten later ging Jan ten Cate in de fout. Zijn terugspeelbal belandde op het lichaam van Paul Bos, waarna Janou van Veen Jovanni van Dijk vrij zette voor de keeper. De topschutter faalde niet. Het was alweer zijn achttiende treffer van het nog maar prille seizoen. Jan ten Cate was na afloop voor de camera van Hoogeveen TV schuldbewust. “Na die 0-1 maakte ik mij nog geen zorgen. We zijn vaker teruggekomen van een vroege achterstand. Na die fout van mij knakte er wel iets. Je weet dan dat het heel lastig gaat worden tegen zo’n goede ploeg. Je moet dan sterk blijven en dat vind ik nog wel eens lastig. Gelukkig herpakte ik mezelf in de tweede helft enigszins.”

Opstootje

De spanning was dan ook al snel verdwenen en voor het in ruime getale opgekomen publiek viel er dan ook weinig te genieten. Vlak voor rust sloeg de vlam echter in de pan. Scheidsrechter Jakob Klompien riep de problemen over zich af door niet te fluiten voor een wel heel duidelijke overtreding van Paul Bos op Ruben de Haas. Bos stuurde vervolgens Van Dijk weg, waarna grensrechter Ronald Post ten onrechte vlagde voor buitenspel. Klompien nam het signaal over en vervolgens waren de rapen gaar. Na een opstootje mocht Post de wedstrijd niet vervolgen. Het was het zoveelste ‘grensrechter-incident’ bij een confrontatie tussen Hoogeveen en ZZVV.

Toen de gemoederen weer waren bedaard, besliste ZZVV in de tweede helft via Janou van Veen al snel de wedstrijd. Ondanks die snelle beslissing werd het duel hierna wel aantrekkelijk. Beide ploegen kregen een groot aantal mogelijkheden. De keepers en de paal voorkwamen echter meer treffers.

Geen reden tot klagen

Ondanks de zege was Jovanni van Dijk niet helemaal tevreden. “Ik vond het net als onze trainer niet helemaal super. Op bepaalde momenten dat er ruimte lagen, pakten we het heel slordig aan. We speelden veel te snel de bal lang. We waren misschien iets te bang voor een tegentreffer die we elke wedstrijd nog hadden gehad. Maar goed het wordt 0-3 en we winnen de periodetitel, dus er is geen reden tot klagen.”

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Tijn Jutstra

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: