Amusement

Optreden van The Kik erg ongemakkelijk

Hoogeveen – Vanavond trad welbekend gezelschap The Kik op in Theater De Tamboer. De beatgroep die welbekend is van shows als ‘De wereld draait door’ is bezig met hun tour ‘Herhaalt Eurovisie’ en zou een geweldig humoristisch optreden weggeven in het theater. Helaas verliep dat toch allemaal even iets anders. Vooral Dave van Raven zorgde voor ontzettend ongemakkelijke stiltes, waarbij het publiek volledig stil viel en van pure ongemak niet wist of ze nou moesten lachen of huilen. Een grote teleurstelling, want veel bezoekers hadden er toch wel wat meer van verwacht. Na afloop probeerde hij het toch even goed te maken door na afloop van het optreden in de Foyer te staan voor eventuele klachten.

Wie The Kik een beetje kent, weet natuurlijk al lang dat de titel en de inleiding van het artikel volledig de plank mis slaan. Na afloop van de voorstelling vertelde Dave de journalisten vanRegionieuws Hoogeveen die aanwezig waren om het artikel even lekker negatief weg te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. We zullen jullie niet langer voor de gek houden.

The Kik is natuurlijk bekend van de Zwarte Cross en als ‘huisband’ van de tv-serie De wereld draait door. Sinds 2021 is de beatgroep bezig met hun vorstelling genaamd Herhaalt Eurovisie, waarbij de groep allerlei liedjes heeft hertaald uit de voorgaande jaren van het Songfestival. Hertaalt, want een directe vertaling is er zeker niet bij. De liedjes krijgen stuk voor stuk een humoristische twist, al zal dat misschien niet iedereen opvallen. Dat samen met de expres gecreëerde ongemakkelijke situaties tussen de bandleden zorgt voor een heerlijk boeiende voorstelling waar je naar wilt blijven kijken. Maar de ongemakkelijke situaties blijven niet alleen tussen de bandleden zelf!

Tijdens het zoeken naar iemand die wat grove woorden uit een liedje wil censureren, loopt Dave het publiek door om ook even een paar mensen uit het publiek voor gek te zetten: daar moet je wel even tegen kunnen. Zo ondervond ook Edwin uit Ruinerwold, die (zonder er iets over te zeggen) even werd herinnerd aan de gebeurtenissen die zich in 2019 in het Drentse dorp hebben afgespeeld. Daarmee zoekt The Kik in alles écht het uiterste rauwe randje op.

Na de voorstelling stond het gezelschap inderdaad wel in de Foyer van het theater, voor een gesprekje en eventueel een foto met fans. The Kik treed nog in meerdere theaters op met hun voorstelling. Klik hier voor meer informatie.

Foto’s: GD Fotografie

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, staande mensen en binnen

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen en mensen die muziekinstrumenten bespelen

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, binnen en de tekst 'GD Fotografie'

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen en de tekst 'GD Fotografie'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen