©schonewillefotografie
Algemeen

Veel nabestaanden hebben geen geld meer voor verlengen grafrechten

Hoogeveen – Als je in deze tijd moet nadenken over je begrafenis, kun je je maar beter goed oriënteren. Begraven in Hoogeveen kan een dure zaak worden, vooral als je wat langer wil blijven liggen. Er zitten grote verschillen in gemeenten, maar wat erger is, al meer mensen kunnen het verlengen van de grafrechten niet meer betalen. De SGP in Hoogeveen wil in de vorm van een motie indienen een oplossing voor schrijnendste gevallen van niet meer te kunnen betalen van verlengen van grafrechten.

Omdat deze problemen van het niet meer kunnen betalen van het verlengen van grafrechten door actuele kostenstijgingen zijn ontstaan vraagt dit ook om een acute adequate oplossing daar het anders voor die gedupeerden een onherroepelijk kwijt zijn van de grafrechten betekend.

Dat er veel personen begraven zullen zijn die geboren en getogen Hoogeveners zijn die in hun hele leven maatschappelijk en financieel bijgedragen hebben aan de gemeente en nu hun nabestaanden buiten hun toedoen geen financiële middelen meer kunnen opbrengen voor het verlengen van de grafrechten voor hun geliefden en het onherroepelijk is dat zij daardoor de grafrechten kwijt zijn het toch wel heel vreemd zou zijn als wij als gemeente daar geen oplossing voor in het werk zouden stellen, aldus Brand van Rijn van de SGP Hoogeveen. Er zal een  motie zijn die ingediend gaat worden namens de SGP Hoogeveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen